HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Feljavult játék és győzelem

2014.04.02. 11:35 Bobo91

Becze duplájának, illetve a csapat remek küzdeni akarásának köszönhetően a HSC Csíkszereda elvette a Brassói Corona pályaelőnyét a román jégkorong-bajnokság fináléjában.

Alig több mint 24 óra leforgása alatt második alkalommal csapott össze a Brassói Corona és a HSC Csíkszereda a román jégkorong-bajnokság fináléjában kedd este. Az első mérkőzést még a brassói alakulat húzta be, megérdemelten, ám másodjára a HSC kerekedett felül.

A bajnoki döntő második mérkőzésének első perceiben látszott, hogy ez a HSC Csíkszereda nem a hétfői csapat. Ez egy harapós, küzdős, hajtós gárda volt már. Az első harmad elején magához ragadta a kezdeményezést a csíki csapat. Több remek helyzetet sikerült kialakítani Polc kapuja előtt, de az áttörés még nem jött össze. A harmad közepére kiegyenlítődni látszott a mérkőzés, de továbbra is a HSC irányított. Ennek tükrében nem jött váratlanul a 19. perc és a vele járó vezető csíki találat. Becze mattolta Polcot.

A második húsz perc egy gyors hazai góllal indult. Gliga használta ki a csíki csapat szunyókálását. A gól után felébredt a hazai csapat és a nyomás egyre nőtt. Ennek végét egy adok-kapok zárta le. Hruby akaszkodott össze Virággal. A folytatásban bár előnybe került a hazai csapat nem tudott veszélyes lenni, és ahogy pörögtek a percek úgy egyenlítődött ki a játék, újfent. Helyzetek itt is, ott is. A kapusok a helyükön voltak, valósággal parádéztak. És amikor már vége lett a második felvonásnak jött egy újabb ökölpárbaj: Molnár Zsolt akaszkodott össze Marek Curillával. A harc nem tartott soká a HSC játékosa leteperte a tavaly még kék-fehérben játszót.

A két kitűnő játékos hiánya nem érződött meg a harmadik játékrészre. A csapatok felváltva szorították be ellenfelüket saját harmadukba. A harmad eleje a vendégeknek, míg a közepe a hazaiaknak kedvezett. Az utolsó tíz percre megint egyik kaputól a másikig cikáztak a támadások. A HSC ezúttal nem engedte könnyedén feljönni a brassói csapatot és rendre korongot loptak a semleges harmadba, amiből veszélyes támadások indultak. A 15. percben pedig jött is a gól. Szőcs parádés passzát Becze közelről vágta be Polc kapujába. Az utolsó öt percre a csíki csapat fegyelmezett játékot mutatott és bár a hazaiak trénere Kari Rauhanen kapuslehozatallal is próbálkozott az egyenlítő találat nem jött össze.

A csíki csapat ezzel kiegyenlítette a bajnoki döntő párharcának állását. Megérdemelten, hiszen a jó védekezés mellé ezúttal jó támadások is párosultak és nem utolsó sorban jó kapusteljesítmény. Folytatás csütörtök este 19.30-tól Csíkszeredában.

Eredmény

Brassói Corona – HSC Csíkszereda 1–2 (0–1, 1–0, 0–1)

Gól: Gliga (21.), illetve Becze (19., 55.)

A négy nyert mérkőzésig tartó finálé állása: 1–1.

                                    Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása