HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Elsőre vereség

2014.04.01. 13:34 poraszabolcs

Vereséggel kezdte a román bajnoki döntőt a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata, amely hétfő este a Brassói Corona otthonában szenvedett kétgólos vereséget. Kedden lehet javítani.

 Annak ellenére, hogy a román bajnoki döntőt játszotta a Brassói Corona és a HSC Csíkszereda a brassói jégpálya lelátói nem teltek meg. A félház előtt elrajtolt összecsapás nem hozott nagy iramot.

 A találkozó első felében a csapatok kóstolgatták egymást, igazán veszélyes helyzeteket nem tudtak kialakítani. Szinte a semmiből jött a HSC vezető találata a 12. percben. Curilla a két kör között állva bombázott, a pakkot pedig Polc beejtette a kapujába. A gólt követően felélénkült a játék, ez azonban a hazaiaknak jött jól. Előbb Dornic lökete csattant a vason, majd jött Nagy Csaba és a tisztán, ütemre kapott játékszert elemi erővel tűzte Kozuch füle mögé. A brassóiak a folytatásra is diktálták a tempót, de 1–1-el mehettek a felek az első szünetre.

 A második játékrészt a hazaiak ott folytatták, ahol az elsőben abbahagyták. Kozuch kapuja előtt veszélyesen játszottak, míg a semleges harmadban jól állították meg a vendég akciókat. Petres pedig két alkalommal is vasat talált. A harmad közepétől újra megrázta magát a csíki csapat. Iramos játék alakult ki, de a gólok újfent elmaradtak.

 Az utolsó mindent eldöntő harmadra egy nagyon akaratos, sokat korcsolyázó Brassó jött ki az öltözőből. A harmad elején pedig gólt is szereztek, ám a magyarországi játékvezetők a gól érvénytelenítették kézpassz miatt. Tegyük hozzá jogosan. Ez viszont nem zavarta meg a hazaiakat és a 46., illetve a 48. percben lezárták a finálé első mérkőzését. Előbb Virág kotorta be Antal Zsombor palánkról visszapattanó löketét, majd Wehrs emberelőnyben csapta be Kozuchot. A gólt követően minden egy lapra feltéve támadott a HSC. Jöttek is a helyzetek – nagyok és kicsik –, de a góllövés fórban és egyenlő létszámban is elmaradt.

 A HSC kedden este javíthat. Az erővel nincs gond, csak a helyzetkihasználáson kell javítani.

 Eredmény

Brassói Corona – HSC Csíkszereda 3–1 (1–1, 0–0, 2–0)

Gól: Nagy Cs.(14.), Virág (46.), Wehrs (48.), illetve Curilla (12.).

A négy nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1–0.

 Mestermérleg

Kari Rauhanen, Brassói Corona: „Mindig kemény mérkőzéseket játszottunk a HSC ellen. Ezúttal is így volt, de ezúttal a harmadik harmadban egyértelműen föléjük kerekedtünk, ez annak is volt köszönhető, hogy sokkal jobban korcsolyáztunk. Négy sorral játszottunk és be tudtuk osztani az erőnket. Összesítésben 1–0-ra vezetünk, de messze még a vége. Pihennünk kell és minden kezdődik előlről.”

 Christer Dreberg, HSC Csíkszereda: „Nehéz mérkőzés volt egy jó csapat ellen, amely a MOL Liga fináléját is játszotta. Volt pár nagy helyzetünk, amelyeket nem tudtunk kihasználni. Ez döntötte el a mérkőzés sorsát. Egy újabb mérkőzés következik. Mindent kezdünk elölről.”

Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása