HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Mint egy falat kenyér, kellett a 3 pont

2014.01.13. 13:35 poraszabolcs

Egygólos győzelmet aratott a HSC Csíkszereda péntek este Brassóban a Corona vendégeként. A csíki csapat szempontjából létfontosságú mérkőzésen a vendégek végig magabiztosabban játszottak.

 Telt ház előtt rendezték meg pénteken a Brassói Corona – HSC Csíkszereda erdélyi rangadót a jégkorong MOL Ligában. A szép számú és egyben igen hangos csíki szurkolótábor legnagyobb örömére Gál Sándor tanítványai összeszedett játékot mutatva elhozták a létfontosságú három pontot a Cenk alól.

 Jó iramban kezdődött a találkozó, amely első perceiben a vendég csíki csapat fölényét jelezte. Ezt Novak pecsételte meg egy emberelőnyös találattal a 12. percben. A gól ellenére pörgésben maradt a csíki csapat, de a további gólok nem jöttek. A vendégek legnagyobb helyzetét Bonar hagyta ki a harmad hajrájában, amikor a két kör közül tisztán tüzelhetett.

 A második játékrészt a vendégek kezdték lendületesen, de hiába kaptak emberelőnyt a 21. percben azzal nem tudtak élni. Létszám egyenlőségben újfent erőre kapott a csíki csapat több szép akciót is vezettek, ám Novak, Svidkij és Molnár Zsombor sem tudott eredményes lenni közelről. A kihagyott helyzetek pedig megbosszulták magukat, hiszen a 31. percben egy gyors indítással Péter Róbert lépett ki, remek keresztpasszát pedig Saluga verte be Ruczuj ketrecébe. A hazai öröm nem tartott sokáig. Mindössze 22 másodpercig. Egy remekbeszabott akció nyomán Novak tálalt mesterien Curilla elé, aki közelről nem hibázott. Oda vissza játék következett. Az újabb gólhoz a vendégek kerültek közelebb a harmad utolsó perceiben, amikor Saluga lépett ki emberhátrányban, de Góga hathatós közrejátszásával csak kapuvasig jutott. A gól helyett a 13-as mehetett két percre pihenni.

 Emberhátrányban kezdte meg az utolsó felvonást a csíki csapat, amely épp, hogy kiegészült újabb gólt kapott. Ezúttal Wehrs volt eredményes. A forgatókönyv viszont kísértetiesen hasonlított a második harmadban látottakhoz. Ezúttal viszont nem 22 másodpercet kellett várni az újabb gólra, hanem másfél percet. Ekkor Moldován lódult meg és kékvonalat átlépve tüzelt. A pakk szerencsésen megpattant és Polc saját ketrecébe verte be azt. Robbant a csíki szektor. A folytatásban a HSC higgadtan játszott őrizte előnyét, míg a Brassó szenvedett. Így is maradt a végeredmény.

 Eredmény

Brassói Corona – HSC Csíkszereda 2–3 (0–1, 1–1, 1–1)

Gólszerzők: Saluga (31.), Wehrs (41.), illetve Novak (12.), Curilla (31.), Moldován (42.).

 Mestermérleg

Kari Rauhanen, Brassói Corona: „Ma semmi nem úgy történt, ahogy elterveztük. Kicsit álmosan kezdtünk, és az első harmad végére vezettek is egy góllal. A második és a harmadik harmadban sajnos amikor sikerült gólt lőnünk, egyből visszaszerezték a vezetést egy percen belül. Ma abszolút nem volt szerencsénk.”

 Antal Előd, HSC Csíkszereda: „Kemény mérkőzés volt. Úgy tűnik, hogy mi olyankor tudunk jól hokizni, amikor nincs már nagy nyomás rajtunk. Örülök, hogy újból harcban vagyunk a rájátszásba jutásért. Ezután minden mérkőzésünket meg kell nyernünk, különösen a három otthonit. Nagyon örülök a mai 3 pontnak.”

Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása