HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Mike Danton a HSC új játékosa

2013.12.04. 12:56 poraszabolcs

Kanadai játékossal erősítette meg keretét a héten a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata. Mike Danton szerda este csatlakozik a kerethez és előreláthatólag a pénteki HC Érsekújvár elleni mérkőzésen már a pályán lesz.

 A HSC Csíkszereda kedden megállapodott Mike Dantonnal. A 34 éves kanadai középcsatár előreláthatóan szerda este érkezik Csíkszeredába. Akárcsak Marek Curilla esetében, a Dantonnal kapcsolatos összes költség anyagi fedezetét Becze Tibor csíkszeredai üzletember biztosítja.

mike_danton.jpg Mike Danton a kanadai Bramptonban született. 1997-2000 között OHL-es csapatokban játszott. Ezt követően az NHL-es New Jersey Devils, illetve a St. Louis Blues csapatok alkalmazásában állt. Összesen 92 NHL-es találkozó van a háta mögött. A legjobb szezonja végén, 2004. április 16-án két nappal csapata rájátszásbeli kiesését követően, gyilkossági összeesküvésben való részvétel vádjával, letartóztatták és elítélték.

A börtönben egyetemi tanulmányokba kezdett, amelyet kitűnő eredményekkel végezte el. Így szabadulását követően a Saint Mary’s University csapatában húzott le két évet.

2011 őszétől Európában játszik. Megfordult a svéd harmadosztályban, az EBEL-ben és a szlovák extraligában is. Csíkszeredába a 2011/2012-es kazah bajnoktól, a tavaly októberben a Vákár Lajos műjégpályán is látható Bejbarisz Atyrau-tól érkezik.

Meg kell jegyezni, hogy az IFK Öreben 2011. szeptember 18-án a Söderhamn/Ljusne HC elleni mérkőzésen megmentette csapattársa, Marcus Bengtsson, életét. Egy ütközés után a vele egy sorban játszó Marcus Bengtsson beverte a fejét a jégbe, és rángatózni kezdett az ütéstől. Danton eszmélt a leggyorsabban, és biztosította Bengtsson nyelvét, hogy le ne nyelje, amíg az orvos odaért.

A játékos előreláthatólag a pénteki, Érsekújvár elleni mérkőzésen már bevethető lesz.

 Mike Danton Csíkszeredába való érkezése előtt a következőt nyilatkozta: „Rengeteg tapasztalattal rendelkezem és minden eszközzel azon leszek, hogy a csapatomat győzelemre vigyem. Bár az NHL-ben is játszottam, soha nem voltam a legképzettebb. De nagy szívem van, mindig én végeztem a legkeményebb munkát és nagy vágyakozással és szenvedéllyel játszottam. Nagyon energikus vagyok és ugyanezt fogom kérni és elvárni a csapattársaimtól is.”

                               Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása