HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Gyenge játék és vereség

2013.09.04. 07:14 poraszabolcs

Erdélyi rangadóval kezdődött el a HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának a MOL Liga 2013/2014-es idénye. A csíki csapat, illetve szurkolói örömét a Brassói Corona játékosai elrontották, akik tizenegy percnyi játékidő után három góllal vezettek és a folytatásban nem is engedték ki a kezükből a gyorsan megszerzett előnyt.

 Közel ezer néző volt kíváncsi a HSC Csíkszereda évadnyitó MOL Liga mérkőzésére, amelyen a Brassói Corona gárdáját látták vendégül a csíkiak kedd este. A találkozó viszont nem úgy kezdődött, ahogy a hazaiak elképzelték és röpke tizenegy percnyi játékidő után a brassói gárda 3–0-ra vezetett Piszarenko, illetve Petres góljainak köszönhetően. Utóbbi duplázott. Ez pedig rányomta bélyegét az első harmad további perceire, bár még ekkor is voltak gólszerzési lehetőségei a HSC-nek.

A második játékrészre nagyon felpörgött a hazai gárda. Sorra alakították ki a helyzeteket és a levegőben lógott a szépítő találat. Ez sokat nem is váratott magára és a 30. percben Novak szépített, majd alig pár perc után Hruby váltott gólra egy emberelőnyt. A hazaiak kedvét azonban hamar elvették, hiszen Hruby találatát még idő sem volt megünnepelni és Saluga egy kapu előtt kavarodást kihasználva újfent kétgólosra növelte a vendégek előnyét.

Az utolsó játékrészben visszaesett a játék színvonala, amely inkább küzdelmessé vált. Helyzetek ritkán adódtak. A legnagyobbat Molnár Zsombor hagyta ki a 44. percben, amikor egy az egyben nem tudta becsapni Polcot. A hajrához közeledve a hazai csapat megkapta az esélyt a szépítésre: több mint két percig kettős emberelőnyben játszhattak, amit nem tudtak kihasználni. Így maradt a kétgólos vendégsiker.

 Eredmény

HSC Csíkszereda – Brassói Corona 2–4 (0–3, 2–1, 0–0)

Gól: Novak (30.),Hruby (35.), illetve Piszarenko (3.), Petres (4., 11.), Saluga (36.).

 Mestermérleg

Gál Sándor, HSC Csíkszereda: „Sajnos elveszítettünk egy olyan meccset, amit itthon megkellett volna nyerni, hiszen a végelszámolásnál ez sokat számít. Nagyon akartunk, de nem tudom hányadik alkalommal szaladunk bele abba a pofonba, hogy rosszul kezdünk. Inkább egyéni hibákból kaptuk a gólokat. A játék képe alapján nem voltunk gyengébbek, mint a Brassó, sőt. Több helyzetünk volt, csak nem tudjuk azokat értékesíteni. Hiányoznak a góllövő embereink. Volt egy pár játékos, akik az elvárásoknak nem feleltek meg egészen. Megyünk tovább.”

Greg Lindqvist, Brassói Corona: „Egy nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. A szezon előtt három felkészülési mérkőzésünk volt, ami meg is látszott. Több új játékosunk van, akiknek több idő kell. Szerencsénk volt az elején, hogy gyorsan három gólt szereztünk. Néha jól játszottunk, de sokat hibáztunk. Több egy az egy elleni harcot elveszítettünk, nem voltunk elég harciasak. Viszont a csapat szempontjából fontos volt a győzelem. A legfontosabb most a megszerzett három pont.”

                                                                                Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása