HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Többet nem hibázhatunk

2013.03.18. 07:06 poraszabolcs

Nem sikerült a második hazai mérkőzését sem megnyernie a HSC Csíkszeredának a Dunaújvárosi Dab.Docler ellen a MOL Liga fináléjában. Szerdán bajnokot avathatnak.

 Nehéz helyzetbe került a HSC Csíkszereda a MOL Liga döntőjében, miután a Dunaújvárosi Dab.Docler a negyedik mérkőzést is behúzta és összesítésben 3–1 arányban elhúztak. A negyedik mérkőzés nem hozott olyan iramot, mint amit elvárt a szép számú közönség.

 Sőt már a mérkőzés első percében szomorkodhatott a közel telt háznyi csíki közönség, hiszen egy villámgyors támadás után Galanisz beköszöntött Kozuchnak egy szép akció után. A gól pedig nagyon megfogta a hazaiakat, akik innentől kezdve a mérkőzés végéig nagyon görcsösen játszottak. Az akarás megvolt, de a játék nem ment. Bár mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, azok nem igazán értek célba.

 A második játékrészben a HSC nem tudott felpörögni, míg a vendégek kényelmesre vették a találkozót. Bosszantó hibák sokaságát vétették a játékosok mindkét oldalról.

 A harmadik felvonásban Gál Sándor tanítványai valamivel keményebben vetették bele magukat a játékba és már látszott, hogy ha akarnak a csíki fiúk, akkor el tudják érni az egyenlítő találatot. Ehhez azonban emberelőnyre volt szükség. Pavuk fölösleges kiállítása után a HSC Fadrny révén egyenlített a 46. percben. Majd alig pár perc múlva újabb emberelőny következett. Szappanos véleményes kiállítása után bűnhődött a vendég együttes. Az újabb előnyt Kmit váltotta gólra, miután Becze lövése Seveláról levágódott.

A hazai csapatnak jóformán ideje sem volt örvendeni, hiszen Papp került a büntetőpadra. Ezúttal pedig a vendégek is kihasználták előnyüket Tőkési kékvonalas lövése talált utat Kozuch ketrecébe. A hajrára így 2–2-vel fordultak a felek, de ezúttal már mindkét csapat a biztonságra törekedett.

 Jöhetett a hosszabbítás, amely nem tartott sokáig. Ez a műfaj pedig nem a hazaiaknak jön be ebben a fináléban. A második cserében már gólt kapott a HSC. Mihalik a kapu torkába betett passzát Peterdi pofozta be a hazai hálóba eldöntve a találkozót.

 Az ötödik mérkőzésre szerdán 19.30-kor kerül sor Dunaújvárosban, ahol megvédheti címét a Dab, miután összesítésben 3–1-re vezet.

 Eredmény:

HSC Csíkszereda – Dunaújvárosi Dab.Docler 2–3 (0–1, 0–0, 2–1, 0–1) – hosszabbítás után

Gól: Fadrny (46.), Kmit (51.), illetve Galanisz (1.), Tőkési (52.), Peterdi (62.).

A négy nyert mérkőzésig tartó finálé állása: Csíkszereda – Dunaújváros 1–3 (0–2, 3–1, 3–4 – hu., 2–3 – hu.).

 Gál Sándor a HSC Csíkszereda edzője: „Újabb hosszabbításos vereséget szenvedtünk. Bosszantó, főleg úgy, hogy egy olyan mérkőzést nem tudtunk behúzni, amelyen kétszer-háromszor annyi helyzetünk volt mint az ellenfélnek. Ismét rosszul kezdtünk, nem tudom felfogni, hogy miért. Felhívtuk a játékosok figyelmét, hiszen már meccsek óta gyengén kezdünk. Ennek ellenére már az első cserében gólt kapunk. Nagyon nehéz ilyen jó csapat ellen, mint a Dunaújváros. Végül valahogy talpra álltunk és a hosszabbításban megint az elején gólt kaptunk.”

 Stephan Lundh a Dunaújvárosi Dab.Docler edzője: „Újabb nehéz, kemény mérkőzés volt. Ám mégis csalódott vagyok hiszen a játékvezetők nem voltak a játék színvonalán. Mindkét csapatot sújtották ítéleteikkel. Nagyon szeretem ezt a helyzetet hiszen nyertünk. Nagyon kicsi a különbség a két csapat között. Szerdán nyerhetünk, mindent megteszünk ezért, de tudjuk, hogy az ilyen mérkőzések a legnehezebbek.”

                                                      Darvas Attila, a HSC sajtóreferense

15 komment

süti beállítások módosítása