HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Izgalmakkal túlfűtött zárónap: bejutottunk a rájátszásba!

2013.02.25. 19:27 Bobo91

Nem kevés tét forgott kockán a Mol Liga 2012/13-as évadjának alapszakaszbeli utolsó játéknapján. Ismételten hatalmas embertömeg gyűlt össze azért, hogy a csapat érezze a támogatást és segítse őket ebben a kötelezően győzelmet kívánó helyzetben. 

Aki rendszeresen kijár mérkőzésekre, az olyant tapasztalhatott, mint talán az elmúlt szezonban soha: azonnal nekiestek a vendégeknek a fiúk, érezték, hogy csakis kemény munkával kerül látótávolságon belülre a playoff andalító, de nagyon is hívogató látványa. Ennek megfelelően a Dab.Docler gárdája nagy kínok árán tudott csak átkerülni a házigazda térfelére és nem úgy tűnt, mintha nekik fontos volna a mai összecsapás. Több szép akciót is kidolgozott a székely-"idegenek" összeállítás, a 6. perc fordulója előtt pedig Hurtaj csapott le egy Seveláról kipattant korongra és könyörtelenül kihasználta az alkalmat a lélektani előny megszerzésére. (1-0) Nem vettek vissza a ritmusból a csapatok, inkább a vendégek nőttek fel az iram szintjére és egy keveset ígérő ellentámadás végén a kapu előtt várakozó Gröschl emelte a pakkot Kozuch válla fölé (1-1). Nem voltunk ezzel az eredménnyel még semennyire sem közelebb a korábban említett mámorító érzéshez, de a harmad hátralevő részében csupán a helyzetek miatt emelkedett többször is a magasba a csíki közönség.

A közbeeső játékrész ott folytatódott, ahol az előbbi abbamaradt: keményen odatették magukat a legények, érezték, hogy most itt minden eldőlhet, vagy harcolnak a végsőkig és továbbjutnak, vagy minden eddig elért eredmény hiábavaló volt. Ennek megfelelően egy emberelőnyös szituációt sikerült remekbe szabottan kidolgozni: Novak mesteri passzát éles szögből Góga ütötte fel a hosszú sarokba (2-1). Az előny azonban ismét csak percekig volt szemmel követhető az eredményjelzőn, Nagy hozta vissza az ujvárosi reményeket egy bizalomgerjesztő végkifejlet esélyére (2-2). A harmad vége azonban tartott még kellemes meglepetéseket számunkra. Továbbra is maximális fordulatszámon pörgött mindenki, a folyamatos nyomás pedig meghozta a várt eredményt, hiszen Fadrny vezette rá a kapura a korongot (amely ezt megelőzően már elszédülhetett, annyiszor körbejáratták a kapu mögött), többen is lövést reméltek az idegenlégiós kollégától, eme azonban ennél furfangosabbnak bizonyult, lepasszolt Moldovánnak, ő pedig azonnal küldte is tovább a játékszert az addigra üresen ácsorgó Molnár Zsolt elé, aki könyörtelenül beütötte az újabb vezető találatot. (3-2) Egy percet sem kellett várni (no, nem a szünetig), hiszen egy magasan eleresztett löket útjába nagyszerűen állt bele a hazai különítmény és a védőjátékosról lefordulva máris a kapuban kötött ki a korong, aminek útját Sevela még csak követni sem tudott. Mihálynak nem kis közreműködése segítette az akciót (4-2)

Ritkaság ilyent mondani, de az utolsó harmadot okosan és taktikusan nyerte meg a hazai együttes, továbbra is nyomás alatt tudta tartani az újvárosi játékteret és intelligens módon nem volt partner a vendégek inzultálásaira (nem szokásom az ellenfél szapulása, de látszott, hogy a vendégeknél elszakadt a cérna és a kemény belemenésektől sem tartózkodtak, továbbá korábban a játékvezetőre is felemelte a hangján kívül a botját egy errefelé "nagy" népszerűségnek örvendő egyén). Újabb gólt már csak mi értünk el: egy eleresztett lövésnél Sevela idejében nem tudott összezárni, a lassan és komótosan csordogáló pakk pedig becsúszott a lábak között, a gólszerző a ma is szép produkciót bemutató Kmit lett. (5-2)

Ünneplő közönség, székely himnuszt zengő csarnok, tiszteletmegadóan felsorakozott játékosok - ezekkel a képekkel ért véget a Mol Liga alapszakasza számunkra. Nem vagyok médium, sem filozófus, de hogy a Dab.Docler nem minket szeretett volna továbbjuttatni, az biztos. De némiképp kisegített a sors minket, hiszen a hőn áhított célt elértük és ezáltal más, errefelé kevésbe közkedvelt csapat kerül a körön kívülre. Szép volt fiúk, köszönjük a mai előadást (nem tudom mi történhetett a tegnapi öltözőbe vonulás vagy a mai bevonulás előtt, de a rájátszásban is adjanak a legényeknek belőle!). Aki ma idősebb volt 10 évet fiatalodott, aki pedig zsenge korát élte az legalább ugyanennyivel lett tapasztaltabb!

HSC Csikszereda - Dab.Docler 5-2 

42 komment

süti beállítások módosítása