HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Jó meccs, sok gól, kiizzadt győzelem

2011.10.16. 21:32 SportClub

Szoros meccsnek ígérkezett a ma esti összecsapás a Vákár Lajos Műjégpályán, hisz a két listavezető csapott össze, a HSC Csíkszereda és a Dab.Docler. Jó hír, hogy ismét játszhatott Papp Szabi, és nem is tette rosszul a dolgát.

Nagyon megnyomjuk az elejét, pár másodperc alatt két hatalmas helyzet is kimarad. A 40. másodpercben emberelőnybe kerülünk, lövünk mindenhonnan, de Sevela állja a sarat. Azonban amint a vendégek kiegészülnek Bíró Ottó révén megszerezzük a vezetést, akinek Zib adja a passzt megszerezvén első pontját új csapatában.  Aztán az első négy perc után mintha más meccset néznénk, nagyon pontatlanul kezdünk játszani, a meccse eleji lendületből is sokat veszítünk. A Dab pedig egyre több és veszélyesebb helyzetet alakít ki. Be is érik ennek a "gyümölcse", a 11. percben Azarit hagyják üresen, aki nem hibázik, 1-1. Négy perc múlva ismét az újvárosiak örvendhetnek, Jobb lövésébe Galanisz teszi bele az ütőjét, ahonnan a pakk a kapuba vágódik. Ez se ébreszt fel minket, a harmad végéig marad az egy gólos Dab előny.

És végre olyan feltüzelten jönnek ki a fiúk a második harmadra, hogy az ellenfél csak asszisztálni tud két gyors gólnak: előbb Moldován tőle szokatlan módon lövi el távolról, amiből hatalmas gól születik a rövid felsőbe, majd egy kavarodást Novak használ ki, jókor volt jó helyen, 3-2. A 33. percben azonban egyenlítenek a vendégek, Pozsgai passzát Vaszjunyin váltja szép gólra.  Nem sokkal később kettős előnybe kerülünk, Kiss Ákos és Gröschl botja Hurtaj kezével és Petres fejével találkozik. Sikerül is kihasználni, addig-addig adogatunk, míg Hruby védhetetlenül vágja be Sevelának, 4-3. A játékrész végén Galanisz és Vaszjunyin tarthat kényszerpihenőt, öt a háromban újra sikerül gólt szereznünk, ugyanaz a forgatókönyv, mint az előbb annyi különbséggel, hogy most Hurtaj a befejező ember.

A harmadik harmadra két gólos előnnyel jövünk ki, és nem is tűnik úgy, hogy lazítani szeretnének a fiúk,  kialakítanak néhány komoly szituációt. Azonban az 50. perc tájékán bealszunk, ezt pedig nem tolerálja Hegyi, aki senkitől sem zavartatva a kékről lő hatalmas gólt. Ezután kezdenek elszabadulni az indulatok, főleg Azari keresi a bajt, Hurtajt és Novakot ahol éri ott üti, amiben partner lesz még néhány játékos. Popescu játékvezető ekkor a két edzőt magához hívja, ami hatásosnak bizonyul, hisz nagyjából lenyugodnak a kedélyek. Az utolsó percre a kapust is leveszi a Dab, de egy korongszerzés után Novak mehet az üres kapu irányába egy újvárosi védő kíséretében, azonban elbonyolítja, háromszor is a védő menti meg az vendégeket a góltól, de még így is nálunk marad a korong, azonban Gröschl bottal üti be Hrubyt a kapuba, 2 perc a jutalma. A végén már nem történik semmi, így rendes játékidőbe sikerül legyőzni a dunaújvárosiakat.

Kissé hullámzó, de sokszor nagyon tetszetős volt a játékunk. Mindenki kivette a részét a győzelemből, látszott a fiúkon, hogy végig harcoltak és mindent megtettek. Kozuch a négy kapott gól ellenére többször mentett bravúrosan. A Mol Ligában számunkra most két hét szünet következik, de azt hiszem ezt kárpótolja a hétvégén esedékes Kontinentális Kupa, melyen nagyon erős ellenfelekkel kell majd megbirkózni. Szép volt fiúk!

HSC Csíkszereda – Dab.Docler   5-4

Gólszerzők:  Bíró Ottó, Moldován, Novak, Hruby, Hurtaj illetve Azari, Galanisz, Vaszjunyin és Hegyi  

A farmcsapat hétvégén kétszer lépett jégre a Sport Studentesc ellen, mindkétszer sima győzelmet arattak: 9-0 (Okos 2, Bálint 2, Tranca 2, Egyed, Elekes, Molnár Zoltán) és 6-1 (Bálint 2, Okos, Silló, Elekes)

45 komment

süti beállítások módosítása