HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Könnyen vett akadály

2011.03.09. 17:24 Bobo91

 Ma délután került sor a Szuperliga mérkőzéseinek második felvonására. Az alapelvárás mi is lehetett volna más, mint egy gólokban gazdag hazai győzelem, megelőlegezve ezzel a döntőbe kerülést.

Hurtaj nem várt sokat, már 30 másodpercen belül bevette a galaci kaput egy, a hosszúba helyezett lövéssel(1-0). A megdőlt pálya helyzete érvényesül, kedvenceink agresszív letámadása a helyzetek kidolgozásában és a lövésekben nyert értelmet. Novák gyönyörű szlalomozása a védők gyűrűjében nem maradt siker nélkül, az előkészített pakkot Hruby bombaerős lövése küldte a hálóba (2-0). Hazabeszélés: az első galaci helyzet Elekes előtt adódott, minekutána a védelmet kijátszodva szintén ő érvényesítette akaratát és felavatta a szeredai kaput (2-1). Szoros a kezdet, kissé meglepő az eredmény. A továbbiakban pedig méginkább megijedhettünk, ugyanis Zemko kiegyenlített (2-2). De mindössze 15 másodpercig voltunk megdöbbenve, Novák megemberelte magát és lenyugtatta a kedélyeket (3-2). Az első felvonásban egy, a szezon során sokszor említett és megcsodálhatott összjáték végén Novák és Hurtaj ment a galaci védelem idegeire, a kapu mögül visszaadott korongot pedig utóbbi akasztotta a felsőbe (4-2). Eljött Siki ideje is, a megnyert buli után a 2.(!!!) passz már a hálóba került (5-2). Novák sem akart lemaradni a társak eredményessége mögött, a korong magas röppályája védhetetlennek bizonyult, neki pedig ezzel összejött a duplázás (6-2). Az első felvonás érdekessége, hogy egy kiállítás sem történt, ami, valljuk be, nagy szó a román bírók által vezetett jégkorongmérkőzéseken...

A 2.harmad elején egymást váltották a helyzetek mindkét oldalon, de ismét a csíkiak kezdték meg a lehetséges további gólok sorozatát, Góga távoli lövését már csak a kapuból tudta kihalászni a kapus (7-2). Egy villámakció végén Molnár passzolt át Petreshez, aki köszönte szépen és élt a lehetőséggel (8-2). A harmad közepén egy kapu előtti kavarodást követően Siki is duplát számolhatott már, fonákkal volt eredményes (9-2). Esélyt kapott a gól után Ruczuj is Kozuch helyén, mivel az eredmény eléggé megnyugtatónak tűnt. Emberhátrányba kerültek a fiúk, emiatt pedig beszorultak. Kiemelendő tény, hogy látványosan tartották meg a pakkot ekkor a galaciak és talán a legkiegyensúlyozottabb perceket produkálták. 2. harmad érdekessége: egy ellentámadás olyan helyzetet teremtett, amely ritka látvány és a szurkolók körében egy tétmérkőzésen valószínű az azonnali infarktus bekövetkezését idézte volna elő: Petres és Bíró szórakozott a galaci kapu előtt, a becsapott védő és kapus már tehetetlen volt, de a látvány kedvéért (vagy más miatt?) túl lassú lövés következett kb.30 cm-ről. A korong útjában Petres suhant volna el észrevétlenül, de az épp a korcsolyáját találta el és változtatta meg irányát. Egyszerűbben: Petres lett az ideiglenes galaci kapus és óriási bravúrral a korcsolyájával sikerült egy nem mindennap látott tiszta góltól megmenteni előbb említett "munkaadóját". De ez még belefért...

Az utolsó harmad mozgalmas játékot hozott, ahol a fiatalok több esélyt kaptak csíki részről. Ruczujnak is akadt dolga, viszont sikerrel vette erejét a kapuja felé tartó lövéseknek. A már-már idegesítőnek tűnő gólcsendet a triplázó Novák törte meg egy, a rövidben kikötő koronggal (10-2). Nem sokkal később már változott is a helyzet, a csapatkapitányi karszalaggal büszkélkedő Kósa is odarakott egy keveset ahhoz a bizonyos i feletti ponthoz (11-2). A mérkőzés során nagyon akaró és törtető, de sajnos eredménytelen és sikertelen (gólok és asszisztok terén, vádaskodások elkerülve) Moldován őrült szlalomozása addig tartott, amíg a palánktól be nem vitte a korongot lövési pozícióba, ekkor viszont már nem kegyelmezett bivalyerős lövése (12-2). Petres a végén úgy nézett ki, mégis csak hazaigazolt, mivel Becze kapu mögül kiadott korongját nagyszerű ütemben küldte a felsőbe (13-2).

Ezzel ért véget a mérkőzés, ahol a győztes kiléte nem volt kérdéses, csupán némi izgalmat akartak a srácok okozni, a kezdeti állapotokat idézve. Folytatás már idegenben, de egy kis bíztatás és segítség biztos döntős részvételt jelent úgy a csíki gárdának, mint nekünk, csíki (és nem csak) szurkolóknak.

Ezúton elnézést kérek a hosszas távollétem miatt, a rám háruló feladatot is Sportclub társam kellett végezze. Egyetemi kötelezettségeim miatt hiányoztam, de remélem szép lassan visszkerülök ebbe a remek társaságba. Mégegyszer bocsánat, remélem nem keltettem ellenszenvet, és ha igény lesz a kötetlen informálási típusra, amelyet próbalok minél inkább finomítani, akkor nem utoljára olvastok tőlem!

HSC Csíkszereda-Dunărea Galați 13-2

Gólszerzők: Novák 3, Hurtaj, Sikorcin, Petres 2, Hruby, Góga, Moldován, Kósa illetve Elekes, Zemko

 

44 komment

süti beállítások módosítása