HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Óriási csata, megérdemelt győzelem!

2011.01.03. 21:25 SportClub

  Óriási küzdelmet ígért a ma esti Mol Liga elődöntő első mérkőzése, amiben nem is lehetett csalódni, végig nagy küzdés és kemény játék jellemezte a találkozót. A meccset a horvát Verdan Krcelic vezette.

  Nagy iramban kezdenek a csapatok, már az elején kialakulnak nagy helyzetek. A hatodik perc közepén Becze kap végleges fegyelmit palánkra lökésért, talán túl súlyos büntetést szab ki a játékvezető rá. Sok emberelőnyt kapunk, de nem tudjuk kihasználni a Vasas fegyelmezetlenségét. Nagyon jól játszuk meg az emberelőnyöket, de a végén hiba csúszik a lövésbe vagy nem elég pontos az utolsó passz. Sokszor üres kapuig vezetjük a támadásokat, de mindig ott van egy vendég játékos vagy a kapus, aki menteni tud. De a harmad vége előtt kilenc másodperccel aztán senki nem tud menteni, Sikorcin passza után Hurtaj a tőle megszokott módon végigszlalomozik az ellenfél játékosain, majd Rajna lábai között lő a kapuba, 1-0.

  A középső játékrészt is mi uraljuk, nem hagyunk teret a vendégeknek és már gyökerében elfojtjuk a támadásaikat. Szappanos egy nagy hiba után egyedül lóg meg, de Kozuch eszén nem tud túljárni mindenki nagy megkönnyebülésére. A 31. percben jön az, ami már nagyon érik: a második csíki gól. Hurtaj két védővel találja szemben magát az ellenfél harmadában, a szélről érkező Moldován elé teszi a korongot, aki a befordul a kapu elé és egy csellel túl jár Rajna eszén, 2-0. A végén kicsit kapkodóan kezdünk játszani, talán már alig várják a fiúk a játékrész végét, de sajnos kettős emberhátrányba kerülünk Mihály és Sprencz kiállítása után, ezt pedig Pavlis révén ki is használja a Vasas, 2-1.

   Reménykedhetett a közönség, hogy ez lesz az utolsó játékrész, de nagyon nehéz 20 percnek nézett elébe a csapat. Ekkorra már többet dominál az ellenfél, úgy tűnt, hogy jobban elfáradtunk, mint ők. A harmad közepe fele egy bedobás után a védelmünk és a kapus összehoz egy üreskaput a budapestieknek, Somogyinak már csak az üres kapuba kell belőnie. Ezután már látszik, hogy nagyot esett a csapatmorál. A vége is rengeteg izgalmat tartogat, itt már kicsit több dolga van Kozuchnak, de életben tartja a csapatot.

   A hirtelen halálban sorra jönnek a helyzetek mindkét oldalon, két olyan helyzetünk is van, amivel eldönthetnénk a meccset, de nem tesszük. A csapatok tehát mindent végigjátszodtak, amit egy meccsen lehet, jöhettek a büntetőlövések. Mi kezdünk, Hurtaj belövi. Jön Gergely, kicsit nagyképűsködik de a végén ő kell lehajtott fejjel lejöjjön a jégről. A másodikat Sikorcin lövi, ő is túljár Rajna eszén. Majd Makinen is próbálja hergelni a közönséget, de ő belövi. Moldován a harmadik tőlünk, szépen csinálja, de csak a kapuvasat találja el. Az utolsó büntetőlövéshez Somogyi jön, de Kozuchnak már nincs nehéz dolga, mert a fiatal csatár elég rosszul lövi. Ezzel eldőlt: mi nyertük az elődöntő első meccsét!

   Holnap is ugyan ebben az órában kezdődik a második meccs, amit szintén nagyon fontos  lenne behúzni, hogy Magyarországra nagyobb önbizalommal és előnnyel érkezzen a csapat. Szép volt fiúk!

   HSC Csíkszereda - Vasas HC  3-2 (b.u.)

Gólszerzők: Hurtaj, Moldován és Sikocin illetve Pavlis és Somogyi

90 komment

süti beállítások módosítása