HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Csak ezüst lett belőle...

2010.04.16. 21:09 Pumukli00

A jégkorong világbajnokságok végeredményei, vagy jelenlegi helyzetképei a tovább után.

 

U18:

 

Az U18-asok mezőnyében a divízió I-es világbajnokság javában zajlik, két csoportra osztva. Az A jelű dániai csoportban nagyon szoros a mezőny. Innen talán csak az osztrákok és a koreaiak lógnak ki, pontot is csak egymás ellen szereztek. Egyelőre a hazai dán együttes vezeti a táblázatot. Az első körben Franciaországot gyalulták le 4-7-re majd, pedig Japánt 7-1-re. A harmadik körben nagyobb arányú győzelemre lehetett számítani Ausztria ellen, de végül is a három pont sorsa nem volt kérdéses, 3-1. A negyedik körben, az első meccsen a norvégokat is megverő francia válogatott kikapott Japántól 0-4-re. Norvégia – ahogyan az elvárható volt – simán legyűrte Ausztriát, 1-6. Ők is magabiztosnak tűnnek, habár a franciáktól elszenvedett vereség megkérdőjelezhető… Egyelőre ebben a csoportban is úgy tűnik, hogy az utolsó meccs fog dönteni a feljutásról.

A B csoport küzdelmeit bizonyára nagyon sokan követték figyelemmel, hiszen itt harcolt a magyar szelekció is a feljutásért. A múlt idő használata csak azért indokolt, mert két vereséggel már sajnos számtanilag is lehetetlen a feljutás. Így jövőre is a második értékcsoportban szerepel Magyarország U18-as válogatottja . A csoportban egyértelmű a német fölény. Négy forduló után a 41 gólt ütöttek és csak 2-őt kaptak. Figyelemre méltó teljesítmény, egyértelmű, hogy ez a csapat nem ebbe az értékcsoportba való. Litvánia egyetlen mérkőzést sem nyert eddig, biztosnak tűnik a kiesésük. A britek az ellenünk szerzett két pontjukkal vannak az 5-ik helyen. Előttük Kazahsztán 2 győzelemmel a zsebükben. Az utolsó nap előtt harmadik helyen a magyarok és másodikak a házigazda lengyelek 9 ponttal. Az utolsó fordulót szombaton játsszák. Magyarország Kazahsztánnal, Litvánia Nagy-Britanniával és az utolsó meccsen Lengyelország a vezető Németországgal csap össze. A magyar csapat célja egyértelműen az ezüst érem. Egy győzelem kell hozzá, no meg persze, hogy Németország százszázalékosan zárja a VB-t.

Az elitben 10 csapat szerepel. Roppant kiélezett és nagy figyelemmel kísért világbajnokság ez, amit idén Fehéroroszországban rendeztek meg. Minszk és Bobrujsz volt a két házigazda város. Három forduló után, mindkét csoportban van egy-egy százszázalékos gárda. Az A csoportot Svédország, a B-t Finnország vezeti 9-9 ponttal. A házigazdág és a lettek eddig még egyetlen pontot sem szereztek. Óriási küzdelmeknek néznek elébe a csapatok.

 

Felnőttek:

 

A felnőtteknél a divízió III-as és a II-es VB közeledik a végéhez. Előbb nézzük az „alsó szintet”. Itt is két csoportra osztották a csapatokat. A luxemburgi A csoportra és az örményországi B-re. Meglepő ország nevekkel találkozunk, mint például Dél-Afrika, vagy éppen Mongólia. Mit keresnek ilyen nevek a Nemzetközi Jégkorong Szövetség honlapján - kérdezhetnénk. A két, négyes csoportban eltérő lebonyolítási rendszer van. Az A-ban nincsen döntő illetve kisdöntő, míg a B csoportban igen. Az első csoportból Írország tűnik legesélyesebbnek, a másodikból a házigazda Örményország.

Egyel följebb a divízió II-ben a mexikói és az észtországi csoportokra figyelhettünk. Mexikóban a spanyol válogatott szinte félresöpri az egész mezőnyt. Még két forduló van hátra, de azt hiszem, hogy az egyelőre százszázalékos Spanyolország megnyeri ezt a tornát.

A B csoportban volt érdekelt a székely válogatottunk, amelyet három román játékos erősített. A félresikerült kezdés után talpra álltak a fiúk és mindenkin átgázoltak,  akárcsak az észtek akik ellentmondást nem tűrően hozták minden meccsüket. A „román” siker nem jött össze, jövőre is ebben az értékcsoportban szerepel majd a válogatott, mert az utolsó döntő mérkőzésen Észtország hozta a formáját és szétzilálta ezt a romániai válogatottat is. Már a mérkőzés elején nagyon sok kiállítást kaptak a mieink, és ennek az eredménye a tizedik percben meglett (habár az első gólt nem emberhátrányban kapták a fiúk) , Makrov mattolta Catrinoit, vezetést szerezve így csapatának. A 18. percben aztán meg is duplázta az előnyt (0-2). Az első harmadot megúsztuk ennyivel. A második játékrészben azonan, alig telt el 3 perc, máris újabb észt gólt ünnepelhetett a közönség, ezúttal emberelőnyben köszönt be Petrov (0-3). Ekkor már nem bírták idegekkel a piros mezesek, és alig 26 másodperc alatt még két gólt kaptak, egyet Semjonov által, egyet meg a már harmadik találatát jegyző Makrov-tól (0-5). Valószínüleg már Tom Skinner sem bírta nézni, és a harmad közepén kapust cserélt. Catrinoit Fülöp Rajmond váltotta. Azonban ez sem segített. Ivanov a 31-ik percben 6 gólra növelte az észt előnyt. Ezt három kiállítás követte, mindhármat észt játékos kapta. Az ötödik emberelőnyt végül Hozó használta ki, megszerezve a szégyengólt a válogatottnak. A harmad egy Basilidesz kiállítással ért véget. Az utolsó játékrészben Ossipov kapott egy végleges fegyelmit. Majd pedig az 54-ik percben Nekrassov feltette a pontot az i-re, beállítva így a 1-7-es végeredményt.

Románia-Észtország: 1-7 (0-2,1-4,0-1)

Gólszerzők: Hozó, illetve Makrov3, Petrov, Semjonov, Ivanov, Nekrassov

Az összes díjat besöpörte Észtország:

A legjobb csatár: Makrov Andrei

A legjobb védő: Suur Dmitri

A legjobb kapus: Rajevski Mark

A legértékesebb játékos (MVP): Makrov Andrei

 

A divízió I-es világbajnokság szlovéniai B csoportjában szombaton kezdődik a "harc". A brit kérésre megváltoztatott mérkőzéssorrend miatt, a nyitó meccset Magyarország játssza Dél-Korea ellen. A magyar csapat reális feljutási esélyekkel indult útnak Szlovéniába. Reméljük, hogy megtudják ismételni azt a teljesítményt amit Szapporóban nyújtottak. A keret egy nagyon kemény felkészülésen van túl. Ted Sator szövetségi kapitánynak nélkülöznie kell a német bajnokság döntőjében érdekelt Szuper Leventét. Hajrá MAGYAROK!!!

Az A jelű csoport küzdelmei hétőn kezdődnek Hollandiában, egy Litvánia-Ukrajna mérkőzéssel. A csoportban még Ausztria, Japán, Hollandia és Szerbia szerepel.

 


 

 

238 komment

süti beállítások módosítása