HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Kőkemény hétvégével rajtol az idény

2014.09.18. 10:32 poraszabolcs

Az Újpesti TE – HC Érsekújvár mérkőzéssel szerda este hivatalosan is elkezdődött a jégkorong MOL Liga 2014/2015-ös bajnoki idénye. A nyolc résztvevő csapat mindegyike rájátszásba szeretne jutni és ehhez mérten erősítette meg csapatát is. A HSC Csíkszereda célja sem más: megfiatalított, átalakított kerettel jutna minél feljebb. Elsőként a HC Érsekújvár, a Miskolci Jegesmedvék és az Újpesti TE ellen bizonyíthatnak Christer Dreberg legényei az első idegenbeli túrán.

 Péntek este megkezdi menetelését a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a jégkorong MOL Liga 2014/2015-os idényében. A nyitómérkőzésen nem kisebb ellenfél vár a csíki játékosok, mint a címvédő HC Érsekújvár. A felvidéki csapat már túl van egy összecsapáson. Az idény nyitómérkőzésén hosszabbítás után, négygólos hátrányból fordítva, 6–5 arányban gyűrték le a nyáron alaposan megerősített Újpesti TE-t. A csíki csapat a lila-fehérekkel is megmérkőzik a Megyeri úton, méghozzá hétfőn. Addig viszont Christer Dreberg tanítványai Miskolcon is helyt kell álljanak.

 Hogy milyen lesz az új bajnokság arról nagyon nehéz bármit is mondani. A múlt idényben résztvevő hét csapat mindegyike erősödött. Újoncnak meg érkezett a Debreceni HK, amely szintén nem aprózta el a csapatépítést. Fiatal hazai játékosai mellé rutinos magyar játékosokat szerződtettek és az orosz légiós vonalon indult el. Hogy mit tudnak ők azt a csíki publikum is tapasztalhatta a Felcsík Közbirtokosságok Kupa fináléjában, amikor szétlövések után 3–2 arányban legyőzték a HSC-t.

 Hasonlóan vélekedik Christer Dreberg vezetőedző is. Elmondása szerint az idei szezonban minden mérkőzés egy döntő lesz, nem lesznek üres járatok.

 „Minden mérkőzés nagyon kemény lesz. Úgy kell a jégre lépnünk, mintha mindegyik egy döntő lenne. Az előttünk álló hétvégi meccsek közül egyelőre csak az elsőre koncentrálunk, arra figyelünk és készülünk. Nem gondolunk arra, hogy mi lesz Miskolcon vagy Újpesten. Ha több felé koncentrálsz annak nem lesz jó a vége. Jól jött a Románia-kupa győzelem, de az már történelem. Hétfő egy picit szabadabb volt, de keddtől már komolyan készültünk a pénteki meccsre. Moldován Ervin és Bíró Gergő sérültek, a többiek harcra készek. Pappnak ellőtték a lábát a kupadöntőben, de tudja vállalni a játékot” – vezette fel a hétvégét Christer Dreberg a HSC vezetőedzője.

 Az elmúlt időszakot és a csapat előtt álló szezonról a játékosokat is megkérdeztük. Hogy mi volt a nyáron, a megnyert Románia-kupa döntőben, illetve, hogy hogyan várják a szezonkezdetet, arról Nagy István és Marek Curilla kapitány helyettesek beszéltek.

 Nagy István: „Másfél hónapja készülünk jégen, ami alatt játszottunk hét felkészülési mérkőzést. Így érkeztünk meg a Románia-kupára, ahol az első meccs jól sikerült, jókor jöttek a gólok, de a Progym ellen nem tudtuk felvenni a ritmust. A gyergyói meccs után sikerült felszívnunk magunkat a döntőre. Annak ellenére, hogy Brassó a mérkőzés első felében dominált, ki tudtuk egyenlíteni a mérkőzést. A harmadik harmadra mindkét csapatnak volt esélye a győzelemre, míg a hosszabbítás apró különbségeken múlik. Itt gyorsan hozzáteszem, hogy Ruczuj nagyon jól védett, volt pár nehéz pillanat, amikor ő tartott életben minket. Jó a hangulat a csapatban. Ilyen fiatal kerete nem tudom, hogy volt-e még a klubnak, mint amilyen most van. Huszonévesen öregnek számítani, nem kis dolog. Hogy mi lesz az új szezonban? Nehéz erre választ adni. Hosszú az út. Ha elkerülnek a sérülések és összeállunk, akkor szép eredményeket tudunk majd elérni.”

 Marek Curilla: „Nagyon örvendek, hogy visszajöttem Csíkszeredába. Három mérkőzést játszottam a csapatban és sikerült megnyernünk a Románia-kupát. Fantasztikus érzés volt. Nagyon jó ez az új megfiatalított csapat. Mindenki egy irányba húz, és azt csinálja, amit az edző mond. Ez a legfontosabb. Nehéz előre megmondani, hogy mi lesz a MOL Ligában. Minden csapat erősödött. Ha azt a játékunkat tudjuk hozni a mérkőzéseken, mint amelyet a Brassó ellen mutattuk, akkor úgy gondolom, hogy a bajnokság első részébe is felérhetünk.”

 A MOL Liga hétvégi műsora

Péntek: HC Érsekújvár – HSC Csíkszereda (19), Debreceni HK – Újpesti TE (19), Dunaújvárosi Dab.Docler – Brassói Corona (19.30; Digi Sport 2 felvételről 21.30-tól), Miskolci Jegesmedvék – Ferencvárosi TC (19.30).

Szombat: Miskolci Jegesmedvék – HSC Csíkszereda (20), Ferencvárosi TC – Brassói Corona (20).

Vasárnap: Dunaújvárosi Dab.Docler – Debreceni HK (19).

Hétfő: Debreceni HK – Brassói Corona (19), Újpesti TE – HSC Csíkszereda (19.15, Digi Sport 3).

Kedd: HC Érsekújvár – Miskolci Jegesmedvék (19), Dunaújvárosi Dab.Docler – Ferencvárosi TC (19).

                               Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása