HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Döcögve indult a rájátszás

2014.03.25. 09:25 poraszabolcs

Behúzta első elődöntő mérkőzését a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a román bajnokság elődöntőjében a Bukaresti Steaua ellen. A csíki csapat két harmadon keresztül egygólos hátrányban volt, innen fordított.

 Hosszas szünet után hétfő késő délután elkezdte menetelését a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a román bajnoki rájátszásban. Christer Dreberg vezetőedző a Bukaresti Steaua elleni első mérkőzésen, amelyet Csíkkarcfalván rendeztek, nem számíthatott Góga Attilára, illetve a kézsérüléssel bajlódó Vaclav Novakra. És hogy még „jobb” legyen a bemelegítés során egy esést követően Jere Ölander kisebb agyrázkódást szenvedett, ami miatt nem tudta vállalni a bekk a játékot.

 Mindezek ellenére jól kezdett a csíki gárda és hamar átvette a kezdeményezést. Ennek meg is lett az eredménye a 12. percben. Ekkor Moldován szerzett vezetést. Ám jött a hidegzuhany. A 16. percben Berdila kékvonalas lövése átment Kozuch alatt, majd az utolsó másodpercekben Nicolescu közelről mattolta a szlovák hálóőrt.

 A második játékrész teljes mértékben a csíki csapatról szólt. Gyakorlatilag egy kapuzás zajlott. Mindenhonnan lőtték a kaput a kék-fehérek, de nem akart se egy szép, se egy csúnya gól összejönni. Így kétharmadnyi játék után 2–1-re vezetett a Steaua.

 Az utolsó, mindent eldöntő játékrészre még jobban összekapták magukat a csíkiak. A 42. percben előbb Moldován egyenlített, majd rá három percre Tranca mattolta Catrinoit. Így már vezetett a HSC. És hogy ne legyenek izgalmak a találkozó végére, arról Papp gondoskodott az 57. percben, amikor kékvonalas lövése – emberelőnyben – védhetetlenül zúdult Catrinoi ketrecébe.

 Az első megvan. Folytatás kedd délután, szintén Csíkkarcfalván.

 Mestermérleg

Christer Dreberg, HSC Csíkszereda: „Örvendek, hogy megvan a győzelem. A második harmad végére viszont három-négy góllal kellett volna vezessünk. Legalább.”

 Eredmény, 1. mérkőzés

Bukaresti Steaua – HSC Csíkszereda 2–4 (2–1, 0–0, 0–3)

Gólszerzők: Berdilă (16), Nicolescu (19.), illetve Moldován (12., 42.), Tranca (45.), Papp (57.).

A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 0–1.

 A további műsor

2. mérkőzés, kedd: Bukaresti Steaua – HSC Csíkszereda (16.30, Csíkkarcfalva).

3. mérkőzés, csütörtök: HSC Csíkszereda – Bukaresti Steaua (18).

4. mérkőzés, péntek, ha kell: HSC Csíkszereda – Bukaresti Steaua (18).

Az 5. mérkőzés időpontját (ha kell) a szakszövetség nem tette közzé.

Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása