HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Sok mindenre választ ad a hétvége

2014.02.13. 12:56 poraszabolcs

Két bitang kemény mérkőzésen lép pályára a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a hétvége folyamán a MOL Ligában. Csak a győzelem elfogadható a csíki csapat számára, minden más eredmény távolabb lökheti a kék-fehéreket a rájátszástól.

 Az utolsó méterekhez érkezett a jégkorong MOL Liga alapszakasza. A Dunaújváros biztosította helyét a rájátszásban és szintén közel került ahhoz a HC Érsekújvár is. Utóbbi matematikailag még nincs ott, de a könnyű programja miatt borítékolható a legjobb négy közé kerülése. A fennmaradó két helyért pedig három csapat küzd, többek közt a HSC Csíkszereda. A három csapat közül pedig a csíkiak állnak rosszabbul. Ebből egyenesen arányosan következik, hogy Gál Sándor tanítványai a hétvégén sorra kerülő két hazai mérkőzésüket könyörtelenül be kell húzzák, ha életben akarják tartani reményüket.

 Elsőként a Dunaújvárosi Dab.Doclert kell legyőzzék. Míg az elmúlt években a HSC volt az újvárosiak „mumusa”, addig idén fordult a kocka. Idegenben még pontot sem tudott szerezni a HSC, míg hazai pályán az eddigi három meccsen hat pontot tudott bezsebelni. Két tényező is befolyásolhatja a mérkőzés végkimenetelét. Kérdés, hogy a HSC-nek használt-e a szűk kéthetes pihenő és a szakvezetés mennyire tudta összecsiszolni a sorokat, beleértve a speciális játékot is. A másik oldalon viszont nem volt pihenő. Újvárosból hat játékos volt ott a magyar válogatottal Gdanskba, továbbá a hét közepén két kőkemény magyar Szuperkupa meccsen vannak túl, amely valószínűleg sokat kivehetett belőlük.

 A hétvége legfontosabb mérkőzését viszont vasárnap játssza a HSC. Az ellenfél pedig az utóbbi időben gyengébb formában levő Miskolci Jegesmedvék lesznek. A borsodi csapatnak is volt ideje újraszervezni játékát a kéthetes szünetben és ők is utolsó esélyüket játsszák az elődöntőbe jutásért.

 „Számunkra egy jó dolog volt, hogy szabad volt az elmúlt időszak, abból kifolyólag is, hogy mind a négy sorunk együtt tudott készülni. A sérültjeink felépültek kivéve Molnár Zoltán. Még Tranca Dani is befogható. Az alapszakaszbeli két utolsó mérkőzésünkre komolyan készültünk. Az ellenfeleket feltérképeztük, remélem, hogy ez majd a mérkőzéseken is látszani fog. Tudjuk, hogy a Dab egy jó csapat. Négy kiegyenlített soruk van, továbbá egy jó kapusuk, ami nagyon fontos. Támadójátékuk nagyon jó, míg hátul egységesek. Reméljük, hogy a hazai pálya, illetve a szurkolók segítségünkre lesznek. A Miskolc egy teljesen más stílusú csapat, mint a Dab. Ők agresszívebb kanadai hokit igyekeznek játszani. Egyes elemekből igyekeztünk felkészülni. Náluk viszont a játékosok nem annyira képzettek, mint az Újvárosnál. Ennek ellenére ők is egységes csapat képét mutatják. Mindent megfogunk tenni azért, hogy a két mérkőzésen a maximális pontszámot megszerezzük” – nyilatkozta ifj. Antal Előd a HSC Csíkszereda másodedzője.

 A hétvégi műsor

Péntek: HSC Csíkszereda – Dunaújvárosi Dab.Docler (19), Újpesti TE – HC Érsekújvár (19), Brassói Corona – Miskolci Jegesmedvék (19.30).

Vasárnap: HC Érsekújvár – Ferencvárosi TC (19), Brassói Corona – Dunaújvárosi Dab.Docler (19), HSC Csíkszereda – Miskolci Jegesmedvék (19.30).

Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása