HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Meglepetést okozott a HSC

2013.12.29. 20:16 poraszabolcs

Nem várt, háromgólos vereséget szenvedett, hazai környezetben, a HSC Csíkszereda a MOL Liga sereghajtójától az Újpesti TE-től. A csíki csapat nagyon görcsösen játszott, semmi nem akart összejönni.

 Kéthetes szünetet követően újra pályára lépett a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a MOL Ligában. Az ellenfél ezúttal a sereghajtó Újpesti TE volt. A találkozó végkimenetele azonban nem úgy alakult, ahogyan azt a hazai csapat szakvezetése, illetve játékosai elképzelték. A HSC-nek semmi nem jött össze és szinte végig görcsös játékot mutatott.

 Pedig nem így kezdődött a mérkőzés. Az első percektől kezdve a hazai csapat irányított, aminek a 7. perc elején lett meg az eredménye, miután Flinta kékvonalas lövése utat talált magának Pleszkán ketrecébe. A vendégek viszont nem estek össze, sőt. Előbb Dubetz, majd Coleman talált be Ruczuj ketrecébe megfordítva a mérkőzés állását. A második újpesti gól után hamar egyenlíthetett volna a csíki csapat, de Mihály keresztpasszát Novak nem tudta az üres kapuba pofozni. A hátralevő időben pedig a csíki gárda egyre görcsösebbé vált és hiába került előtt sima, majd kettős emberelőnyben azok kimaradtak.

A második játékrész elején azonban úgy tűnt, helyrejött a csíki csapat játéka, de a helyzeteket csak nem sikerült értékesíteniük. Nem úgy a túloldalon. Az első emberelőnyükkel élni tudtak a lilák. Ezúttal Sommer volt eredményes, közelről. A csíki gárda a gól után újfent összeomlott, jól jött a szünet.

Az utolsó felvonás elején eldőlt a mérkőzés. A 45. percben Ványi mattolta a kékvonalról Ruczujt. Utóbbi tehetetlen volt, hiszen a lövése megpattant és semmit nem látott belőle. A csíki gárda próbálkozott a gólszerzéssel, sőt az utolsó négy percre még Ruczujt is lehozta Gál Sándor vezetőedző, de a szépítő találat nem jött, így megérdemelten húzta be a három pontot az Újpest.

 Eredmény

HSC Csíkszereda – Újpesti TE 1–4 (1–2, 0–1, 0–1)

Gólszerzők: Flinta (7.), illetve Dubetz (7.), Coleman (8.), Sommer (28.), Ványi (45.).

 Mestermérleg

Gál Sándor, HSC Csíkszereda: „Bekövetkezett az, amit már régebb is mondtam, hogy mi bárkitől ki tudunk kapni. Egy olyan mérkőzést veszítettünk el, amelynek az elejét kontroláltuk. Vezettünk 1–0-ra, majd egy perc alatt elveszítettük azt. Felhívtuk számtalanszor a figyelmet arra, hogy nem szabad félvállról venni az Újpestet. Ezt egy hete mondjuk. Megbeszéltünk valamit és végig az ellenkezőjét csináltuk. Nehéz úgy mérkőzést nyerni, hogy a csatáraink egy gólt sem képesek lőni. Pedig most nálunk van fiatal, idős, komoly bajnokságot megjárt játékos és mégsem megy. Hátul nagyon lyukasok voltunk. Holnap biztos, hogy jobban fogunk játszani, de most elpuskáztunk három olyan pontot, ami lehet a rájátszásba fog kerülni. A közönség előtt le az összes kalapokkal, hiszen még egy ilyen mérkőzés után is képesek voltak megtapsolni.”

 Ancsin János, Újpesti TE: „Örvendünk az első győzelmünknek. Már az elmúlt mérkőzések során jól játszottunk, amelyeket meg is nyerhettünk volna. Egy nagyon jó védekezést és jó kapusteljesítményt láthattunk a részünkről, továbbá két 16 éves játékosunk is végig játszott. Ez a csapat már nagyon megérdemelte a győzelmet.”

          Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása