HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Megtört a jég

2013.11.25. 08:12 poraszabolcs

Gólokban gazdag mérkőzésen a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata egygólos győzelmet aratott a Brassói Corona ellen vasárnap este hazai környezetben. Gál Sándor tanítványai először tudták legyőzni az idei szezonban a brassói alakulatot.

 Rég nem volt jégkorongmérkőzés Csíkszeredában és ez meglátszott a lelátókon is. Közel telt ház – legutoljára ilyen sokan a tavalyi MOL Liga döntőn voltak – és remek hangulat fogadta a HSC Csíkszereda, illetve a Brassói Corona játékosait. A csíki szurkolók és a hazai szakvezetés is győzelmet várt.

 Ehhez képest a hatodik percben 0–2-t mutatott az eredményjelző. Az első percben Nagy István állította meg szabálytalanul a kiugró Molnár Zsoltot, amiért büntetőt ítélt a játékvezető. A sértett be is vágta a pakkot Ruczuj ketrecébe. A hatodik percben pedig első emberelőnyüket váltották gólra vendégek. Innen állt fel a HSC. A 11. percben kettős emberelőnyben Novak passzát Bíró O. pofozta be Polc hálójába. A folytatásban is játékban maradt a hazai csapat, de csak egy kapuvasig jutottak, Novak révén.

 A második harmad első felében egyenlő felek küzdelme zajlott. A vendégoldalon egy vasat, míg a hazai részen egy gólt jegyezhettünk fel. A 30. percben, előnyben, Hruby kékvonalas lövése pattant meg Szőcsön, ami becsapta a vendégek kapusát. Lendületben maradt a hazai csapat, de Bíró és Flinta kiállítása nyomán kutyaszorítóba kerültek Gál Sándor tanítványai. A hátrányt remekül oldották meg. Sőt. Becze lopott korongot és lódult meg, de Wehrs szabálytalanul állította meg. Jöhetett a büntető, amit a húszas remekül hajtott végre. A hátralevő időben növelhette volna előnyét a hazai csapat, de Novak és Moldován óriási ziccert rontott.

 Az utolsó felvonás alig kezdődött el Curilla, illetve Novak lépett meg ellentámadásban és előbbi könyörtelenül használta ki a helyzetet, megszerezve első kék-fehér találatát. A vendégek szétestek. Több hazai lehetőség maradt ki, igaz Ruczujnak is kellett védenie. Két perc volt hátra, mikor a közönség állva éltette a csapatot, de sűrű eseményeknek lehettek szemtanúi. Előbb szépített a Brassó, majd Mihály talált be és végül Gliga állította be az 5–4-es végeredményt.

 Eredmény

HSC Csíkszereda – Brassói Corona 5–4 (1–2, 2–0, 2–2)

Gólszerzők: Bíró O. (11.), Szőcs (31.), Becze (37.), Curilla (41.), Mihály (60.), illetve Molnár Zsolt (1.), Mastalariu (6.), Hietamaki (59.), Gliga (60.).

 Mestermérleg

Gál Sándor, HSC Csíkszereda: „Nagyon megfogott az első gól és nem sokon múlott, hogy ez a mérkőzés is elússzon már az első harmadban. Örülök, hogy tudtunk fordítani. Az utolsó két percig magabiztosan játszottunk. Azután, ami történt az felfoghatatlan. Azok a játékosok, akiktől a legtöbbet várjuk olyanokat tévednek, hogy két perc alatt szinte minden oda lesz. Két perc alatt összeomlottunk.”

 Greg Lindqvist, Brassói Corona: „Nagyon jól kezdtünk, két góllal vezettünk. A HSC emberelőnyben tudott gólt szerezni. A második harmadot úgy érzem teljes mértékben uraltuk úgy a kapura lövések, mint a bulik megszerzését tekintve. A két gólt leszámítva. 2–1-es vezetésnél Antal kapuvasat lőtt, ha az bemegy, megnyerjük a meccset. Öt védőnk van, ami meg is látszott, hiszen hatvan percen keresztül nem tudnak egyenletes teljesítményt nyújtani. Próbálkoztunk. Ilyen a jégkorong. Van mikor nyersz, van mikor veszítesz. Úgy láttam, hogy öt az öt ellen jobbak voltunk, de a speciális helyzeteket a HSC jobban használta ki. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés, de kétgólos vezetésről nem szabad kikapni.”

                                         Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása