HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Az első meccs behúzva

2013.03.30. 19:47 poraszabolcs

Egy harmadon át tartott a Brassói Corona ellenállása a HSC Csíkszereda ellen a román jégkorong-bajnokság döntőjének első összecsapásán Csíkszeredában. A csíki fiúk nem kegyelmeztek a vendégeknek és négygólos győzelmet arattak.

 A román jégkorong-bajnokság döntőjének minden mérkőzését műsorra tűzte a Digi Sport televíziós csatorna, ám az első mérkőzést megelőző órában a sportcsatorna vezetői jelezték, hogy nincs közvetítő autójuk, így elmaradt a közvetítés.

 A várva várt bajnoki döntőt első mérkőzését így nem lehetett nézni a televízió képernyőin, így sokan nem látták azt, hogy a HSC Csíkszereda együttese kétgólos hátrányból hogyan állt fel a Brassói Corona ellen.

 Nem kezdődött túl jól a döntő első mérkőzése hazai szempontból, hiszen alig telt el pár másodperc Zsók mattolta Kozuchot. A csíki játékosok lassan ébredtek fel a korán jött pofontól, de ahogy pörögtek a percek helyrerázódtak a fiúk. A helyzetek is jöttek, amelyek közül a Gógáé volt a legnagyobb, de lövése után a pakk a vason csattant. A kimaradt nagy helyzetre góllal válaszolt a vendég együttes. Rawlik kékvonalas lövésébe Virág ért nagyszerűen bele és a korong védhetetlenül zúdult Kozuch ketrecébe. A gólt követően megváltozott a játék. Előbb Zsók kiiktatta a játékból Hurtajt, aki a mérkőzés hátralevő részében nem is tudott pályára lépni. A jogosan megítélt emberelőnyt pedig kihasználta a csíki csapat. Papp lövése kijött Polcról, de a szemfüles Molnár Zsolt jókor volt jó helyen és a kapu torkából bevágta a korongot a hálóba. A hajrá újabb izgalmakat hozott hiszen a brassóiak az utolsó két percben előbb Hietamaki, majd Antal Zsombor révén ajtó-ablak helyzetet puskáztak el.

 A második húsz percre a hazai edzők Hurtaj kiesése miatt feje tetejére kellett állítsanak mindent, ami a sorok összetételét illeti. Novak Szőcsöt és Molnár Zsombit kapta meg párnak, míg Mihály Ede és Bíró Tamás leült pihenni. A három sorozás meghozta az eredményét. A HSC óriási iramot kezdett el diktálni, amelyet nem bírtak a vendégek. A 22. percben Becze próbálkozását két alkalommal is bravúrosan hárította Polc, de a kivágódó korongot Kmit vágta be. Egyenlő. A gól után Molnár Zsolt hozhatta volna előnybe csapatát, Polc hárított. A túloldalon Kozuchnak is akadt dolga, miután Virág járt közel az újabb góljához. A folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült, akik a 27. percben meg is szerezték a vezetést. Kósa kékvonalas lövése talált utat magának a kapuba. Alig pár perc múlva Kmit növelte a különbséget egy váratlan lövéssel. A vendégek összetörtek ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a 37. percben Moldován kapott egy remek egész pályás passzot Flintától, a csatár meglódult és egy az egyben megverte Polcot.

A szurkolók Polcot kezdték éltetni, majd rászámoltak a szlovák hálóőrre. Ezzel véget is ért a második harmad. Remekül, hiszen 5–2 volt a HSC javára.

 Az utolsó játékrészben sokat nem változott a játék képe. Folyamatos nyomás alatt volt a vendégkapu, aminek az eredménye a 44. percben jött meg. Becze zseniális keresztpasszát Tranca pofozta be a hálóba. A folytatásban a Cenk alattiak teljesen szétestek. A HSC játékosai kényük-kedvük szerint alakították ki a helyzeteket. Molnár Zsolt és Molnár Zsombor a kapuvasat találta el, míg Fadrny, Becze, Kmit és Moldován óriási lehetőségeket hagytak kihasználatlanul.

 Ezek a kihagyott ziccerek viszont nem befolyásolták a mérkőzés végeredményét, a HSC pedig magabiztosan húzta be az első mérkőzést a román bajnoki döntőben. Folytatás hétfőn Brassóban.

 Román jégkorongbajnokság döntő, 1. mérkőzés

HSC Csíkszereda – Brassói Corona 6–2 (1–2, 4–0, 1–0)

Gól: Molnár Zsolt (13.), Kmit (22., 32.), Kósa (29.), Moldován (38.), Tranca (45.).

A négy nyert mérkőzésig tartó döntő állása: HSC – Brassó 1–0.

                               Darvas Attila, a HSC sajtóreferense

 

62 komment

süti beállítások módosítása