HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Győzelem vezéráldozattal

2013.03.21. 08:55 poraszabolcs

Rég nem látott számban látogattak ki a szurkolók a dunaújvárosi jégcsarnokba, hisz kedvenceik győzelme esetén MOL Liga győzelmet és címvédést ünnepelhettek volna. Ezt szerették volna megakadályozni Gál Sándor tanítványai, akik bevallottan nem adták fel a küzdelmet a végső győzelemért. Az első harmad ideges, sok pontatlansággal tarkított játékának egyetlen említésre méltó momentuma a csíki védelem megingását kihasználó Vaszjunyin-találat volt, és ha abból indulunk ki, hogy a sorozatban eddig mindig az első gólt lövő csapat nyert, akár oda is lehetett volna adni a trófeát a DAB-nak. A második harmad elején sem tűnt úgy, hogy ritmust tudunk váltani, bár ekkor azért jóval veszélyesebben támadtunk, számomra érthetetlen módon azonban Galaniszék sem villogtak különösebben. A harmad derekán aztán mintegy varázsütésre elkezdtünk játszani, öt az öt ellen is folyamatosan bent tartottuk a korongot a támadóharmadban és ennek meg is lett az eredménye: Kmit mesteri keresztpasszát fiatal bekkünk, Bors Huba vágta be közelről, aki aztán érthető módon boldogan szállította az "ereklyét" a kispadra. Teljesen megváltozott a játék képe, a második harmad végén igazságosnak mondható döntetlennel vonultak pihenőre a felek. A záró játékrészre vezér nélkül korcsolyáztunk ki, az első harmadban egy ütközés után fájdalmas arccal jégen maradó Novak végképp kiszállt a játékból. Cseh kiválóságunkat Marosvásárhelyen vizsgálják, az elsődleges diagnózis bordatörés vagy -repedés. A biztonsági játékra törekedő csapatok az utolsó néhány percben rengeteg lehetőséget puskáztak el, tíz másodperccel a vége előtt Góga ütőjében maradt a gól, Sevela hatalmas védése után.

Jöhetett a hosszabbítás, ami nem sok jót ígért az elmúlt hétvége tapasztalatai alapján. Főleg úgy, hogy emberhátrányba kerültünk, de kivédekeztük. Aztán ismét emberhátrányba kerültünk, de önfeláldozó védekezéssel ezt a nehéz periódust is átvészeltük. Lüktetett a játék, az immár erejével teljesen elkészülő Hurtaj nélkül is veszélyeztetni tudtuk Sevela kapuját, de a túloldalon Kozuch sem lazíthatott. Már-már mindenki az ötödik játékrészre készült, amikor a 78. perceben Moldován egy blokkolt lövés után megiramodott a balszélen, a kiváló ütemben keresztbetett pakkját a támadást kísérő Fadrny vágta be Sevela mellett, síri csendbe borítva a dunaújvárosi csarnokot. Azaz mégsem, hisz a maroknyi HSC-szurkoló extázisban ünnepelt, joggal étetve kedvenceinket. Nincs tehát vége, pénteken is lesz meccs a Vákár Lajoson, bátran kijelenthetjük, drámai végjáték elé nézünk, ami az alapszakasz izgalmai után egy remek szezonzárás és kitűnő reklámja kedvenc sportunknak.

Mestermérleg:

Stephan Lundh (vezetőedző, Dab.Docler): „Természetesen nagyon csalódottak vagyunk az eredmény miatt, de ilyen a sport, menni kell tovább. Jól kezdtük a mérkőzést, megszereztük a vezetést, s volt sok helyzetünk a továbbiakban is, ám ezeket rendre kihagytuk, ami ilyen szinten sajnos döntő lehet. A második harmad derekán egy védelmi megingásból gólt kaptunk, ezt követően mindkét csapatnak volt esélye eldönteni a meccset, ám ez ma a Csíkszeredának sikerült. Nagyon örülök, hogy ennyi néző kilátogatott a mérkőzésre, sajnálom, hogy nem tudtunk nekik örömet okozni, de nagyon bízom abban, hogy idegenben ismét jobb százalékban használjuk ki a lehetőségeinket, s megfelelően kemény és gyors játékkal képesek leszünk begyűjteni a negyedik győzelmet.”

 Gál Sándor (vezetőedző, HSC Csíkszereda): „Hosszú, idegőrlő mérkőzés volt, melyen a semleges nézők biztos remekül szórakoztak. Rosszul kezdtünk ismét, de sikerült talpra állnunk, s bravúros győzelmet aratnunk, amit elsősorban remek csapatmunkánknak, s önfeláldozó játékunknak köszönhettünk. A mérkőzés fordulópontja a két kivédekezett emberhátrányunk volt a hosszabbításban, mely komoly lelki töltetet adott a csapatnak, s ezt magunk javára fordítva nyertük meg végül a meccset. Hasonlóan kiélezett csatára számítok otthon is, melyet az dönthet majd el, hogy melyik gárda bírja jobban fizikálisan az utazást, illetve a felkészülést a sorozat hatodik mérkőzésére.”

DAB-HSC Csíkszereda 1-2 (hosszabbítás után) Gólszerzők: Vaszjunyin illetve Bors Huba és Fadrny

Összesítésben 3-2-re vezet a DAB a négy győzelemig tartó fináléban.

1 komment

süti beállítások módosítása