HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

A sírból hoztuk vissza a döntő első mérkőzését!

2010.03.14. 19:48 SportClub

   Ma este kezdődött el a Román Bajnokság döntője, itt Csíkszeredában. A szezonban először telt meg a csarnok, mindenki nagy örömére, egy órával a mérkőzés kezdete előtt már bőven érkeztek a szurkolók a csarnokba. A meccs elején minden székely egy szívvel-lélekkel énekelte el a székely himnuszt(Toparceanu és Iliescu játékvezetők természetesen sisakkal a fejükön hallgatták végig, a Steaua játékosai meg körbe korcsolyázva a jégen). Aztán a kezdőbedobást a szurkolók részéről Tamás Zoltán törzsszurkoló végezte el, majd kezdődehetett is a mérkőzés.

   Rögtön már egy kettős kiállítással indítottak a csapatok, részünkről Bluksot, a Steauatól meg Timarut állították ki durva játékért. Mindkét csapat jól kezdett, az elején a Sport Club hagyta ki a kihagyhatatlant nem egy ízben, majd a vendégek is egyre többször veszélyeztettek, de a két kapus állta a sarat, óriási védéseket mutattak be. Az első harmad így gól nélküli döntetlennel végződött.

  A második játékrész is ott folyatódott, ahol az első abba maradt, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. Majd a 29. percben Virág kap kisbüntetést, amiből a katonacsapat meg is szerzi a vezetést, Butucsnov lövése jut át Kozuch lábai között. A Sport Club ezután sem találta önmagát, rossz passzok és eladott korongok jellemezték a játékot. Három perccel később már kettővel vezetett a Steaua, emberhátrányban lódult meg Timaru, kipattanó lövését pedig Niculescu könnyedén juttata a hálóba. Érződött, hogy ebben a harmadban nagyon kellene egy szépítő találat ahhoz, hogy csapatunk ismét visszajöjjön a mérkőzésbe. Ez sikerült is egy perccel a harmad vége előtt, az egész meccsen nagyon jól teljesítő Bluks indul meg, a korongot hátrahagyja Basilidesznek, aki megszerzi a reményt keltő találatot, 1-2.

   Az utolsó játékrészt nagyon agresszívan kezdi csapatunk, Szőcs hagy ki egy ordító helyzetet néhány másodperccel a kezdés után. De ezután érthetetlen módon ismét  gyengül a Sport Club játéka, a Steaua pedig ezt próbálja kihasználni. Talán már a szurkolók nagyrésze el is veszítette a reményt, amikor a semmiből lövünk egy gólt: helyzet az ellenfél kapuja előtt, a korong a kapu előtt tartozkodó Virághoz kerül, aki kegyetlenül kihasználja ezt, 2-2-re alakítva az eredményt. Néhány másodpercre rá emberelőnybe kerülünk Tapu szabálytalanságát követően, aminek következtében egy végletekig kijátszott helyzet végén Niinikoski talál be Catrinoi kapujába...a csarnok majdhogynem felrobban, óriási örömünnep. De nem lehetett megnyugodni, főleg miután Virág kap kisbüntetést játék késleltetésért. A Steaua kapusát is kiveszi,úgy próbál egyenlíteni, de hősiesen kivédekezzük a maradék időt, és végül nagy erőfeszítések közepette behúzzuk a mérkőzést. Folytatás kedden Bukarestben. Szép volt fiúk! Hajrá Sport Club!

Sport Club-Steaua 3-2

Gólszerzők: Basilidesz, Virág, Niinikoski, illetve Butucsnov és Niculescu

50 komment

süti beállítások módosítása