HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Bajnok a HSC Csíkszereda

2013.04.07. 08:18 poraszabolcs

Izgalmakkal és fordulatokkal teli mérkőzés után megszerezte a HSC Csíkszereda a 15., zsinórban pedig a hetedik román bajnoki címét. A döntő ötödik mérkőzésén a csíki fiúk háromgólos hátrányból fordítottak.

Közel telt ház és remek hangulat fogadta a HSC Csíkszereda és a Brassói Corona csapatait a román bajnoki döntő ötödik mérkőzésén Csíkszeredában. A HSC összesítésben a találkozó előtt 3–1-re vezetett, így bizakodva várhatta a mérkőzést.

A mérkőzés viszont nem úgy kezdődött, ahogy a hazai szurkolók, illetve hokisok eltervezték, hiszen a második percben már vezetett a brassói csapat Péter Róbert góljával. A gól után fölébredt a HSC és ők diktálták a tempót. A 12. percben pedig megvolt a lehetőség a szépítésre, de egy kettős emberelőnnyel nem tudtak élni. Ez pedig megbosszulta magát, miután a 18. percben Zsók növelte két egységnyire a vendégek előnyét.

A második harmad végképp rosszul kezdődött, hiszen Adorján kapott egy végleges büntetést. Az ötpercnyi emberhátrányt nem sikerült kivédekezni a hazaiaknak. Wehrs lőtte ki a vinklit egy pazar mozdulattal.

Innentől kezdve egy más mérkőzés kezdődött el. A 33. percben előbb Papp lőtte ki bődületes erővel a felső sarkat, kettős emberelőnyben, majd három percre rá Moldován keresztpasszát Fadrny vágta be Polc ketrecébe. Már csak egy gól volt a két csapat közti különbség. A hazaiak bánatára azonban itt véget ért a második harmad.

A harmadik felvonás, a mérkőzés többi felével ellentétben, egy lüktető, iramos játékot hozott. Mindkét oldalon akadtak helyzetek és ezúttal látszott, hogy a főszereplők csak a játékkal foglalkoznak. Az 50. percben egy igen ritkán látható közjáték zavarta meg a mérkőzést. A brassói csapat vezetőedzőjét a német játékvezető végleges fegyelmi büntetéssel sújtotta, aki így kénytelen volt elhagyni a kispadot. A közjáték pedig a vendégeket zavarta meg jobban, hiszen az 53. percben Novak egyéni akció után egy pazar mozdulattal egyenlített. Fölrobbant a csarnok. A következő támadásban pedig Becze szerezhette volna meg a vezető találatot, de Polc óriási bravúrral hárította a ziccert.

Az 56. percben a pokolban és a mennyben is érezhették magukat a szurkolók. Előbb Bonar vette vissza a vezetést a brassóiaknak, majd rögtön a gól után Góga egyenlített egy bődületesen hatalmas találattal.

A vendégek elkészültek erejükkel és az idegeikkel. Előbb Kmit és Tranca szórakozott el egy hatalmas akciót, de az 58. percben végül csak megszületett a hazai vezető gól. Emberelőnyben Novak lőtte ki a felső sarkat. Mindenki ugrált, zsebben a bajnoki cím, hiszen alig volt még egy perc hátra.

A vendégek kapuslehozatallal is megpróbálkoztak és Zsók előtt ott is volt a helyzet, de Kozuch nagyszerűen védett. Ellentámadásból pedig elmentek a csíki játékosok és Fadrny vágta be a hatodik és egyben a mérkőzés utolsó gólját.

A HSC Csíkszereda háromgólos hátrányból, óriásit küzdve húzta be a bajnoki címet. Az első két harmadban még gyengébben játszottak a csíki fiúk, ám az utolsóra nagyon fölpörögtek. Ez a hatalmas akarás pedig a bajnoki címet jelentette!

Eredmény, 5. mérkőzés
HSC Csíkszereda – Brassói Corona 6–4 (0–2, 2–1, 4–1)
Gól: Papp (34.), Fadrny (38., 60.), Novak (53., 59.), Góga (57.), illetve Péter (2.), Zsók (18.), Wehrs (31.), Bonar (57.)
A négy nyert mérkőzésig tartó döntő végeredmény: Csíkszereda – Brassó 4–1.

Mestermérleg
Gál Sándor a HSC Csíkszereda edzője: „Hogy milyen volt a mérkőzés? Olyan, hogy az első harmad után a vasárnapi brassói programot már megcsináltam. Őszintén mondom, hogy elkönyveltem azt, hogy Brassóba kell menjünk vasárnap is. Mikor belőttük az első két gólunkat, akkor nagyon bíztam, hiszen mikor egy csapat feljövőben van akkor nehéz megállítani. Nem mondom, hogy biztos voltam benne. A fiúk nagyon küzdöttek, bíztak az utolsó pillanatig. Ha ez nem lett volna meg, akkor győzelem sincs. Szerencsére a brassóiak is közrejátszottak, állítatták ki magukat. Annyira megsértődtek a végén, hogy még kezet sem akartak fogni. Meg szeretném köszönni a fiúknak, a csapatnak, a kollégáknak, a közönségnek, a szponzoroknak, azoknak, akik más városokból, külföldről nekünk drukkoltak, hogy kitartottak és támogattak, ki-ki a maga módján.”

 

53 komment

süti beállítások módosítása