HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

"Bizonyítani szeretném, hogy helyem van a csapatban és megérdemlem, hogy játszhassak" - interjú Bors Hubával

2013.01.10. 22:32 SportClub

Csapatunk 12-es számú játékosa beszél magáról, pályafutásáról, az idei szezonról, a holnapi meccsről, valamint személyes céljairól.

12_bors_huba.jpg

Kérlek mesélj magadról és eddigi pályafutásodról.

Kiskoromban elsőként édesapám vitt el, ő mutatta meg ezt a játékot. Öregfiúként még ő is hokizott esténként, sokat vitt magával, gyakorlatilag ő szeretette meg velem a jégkorongot. Ez mellett sokat köszönhetek az edzőimnek: Mezei Imrének, Prakab Gábornak, Sanyi bácsinak, rengeteget tanultam tőlük.

Hány éves voltál, mikor korcsolyát húztál a lábadra és botot vettél a kezedbe?

Hat évesen kezdtem edzésekre járni, akkor még nagycsoportos voltam az óvodában.

Akkor édesapád hatására kezdted ezt a sportot űzni...

Igen, mindig ő volt mellettem, most is ő segít, vele beszélek meg dolgokat, ő az aki támaszt nyújt nekem.

Milyen poszton kezdtél játszani, volt-e posztcsere, vagy az elejétől hátvédként játszol?

Mindvégig hátvédposzton játszottam a legelejétől, megszakítás nélkül.

Más sportokban próbáltad-e ki magad?

Gyerekkoromban futóversenyeken vettem részt, félmaratonokon szaladtam. Ezenkívül biciklizés és foci hobby szinten.

Eddigi eredményeidről mondj néhány dolgot kérlek.

A tavalyi év egy nagyon sikeres évad volt, bárcsak minden év ilyen lenne... Ott volt az U18-as magyar bajnokságban való szereplés, az egy nagyon jó csapat volt, kár, hogy sokan kinőttük már. A farmcsapat is egy nagyon jó kezdeményezés volt, a fiatalokkal nagyon jó volt együtt játszani. Épp abban a szezonban sikerült felkerülnöm a nagy csapathoz, játszottam néhány mérkőzést ott is, de a magyar bajnokság akkor még fontosabb volt, arra koncentráltunk. Ezen kívül a két világbajnokság is nagy sikerű volt. A hollandiai U18-as tornán másodikok lettünk, pontegyenlőség volt Koreával, de ők megvertek minket, így ők nyerték a csoportot. Tallinban az U20-as világbajnokságon pedig aranyérmesek lettünk, ez is elég nagy dolognak számít.

Az idei szezonban sok játékpercet kapsz a tavalyihoz képest, de hát ez nem csoda, hisz szemmel láthatóan sokat fejlődtél és fejlődsz.

Igen, igyekszem. A világbajnokságok alatt - mint például a brassói - kicsit kizökkentem az itteni ritmusból, akkor vissza is kerültem a negyedik sorba, de az a célom, hogy a minél keményebb edzéssel egyre többet játszhassak. Örülök neki, hogy lehetőséget kapok. Sokat köszönhetek a társaimnak, akikkel együtt játszom. Adorján mellett például nagyon jó játszani, rengeteget segít és hasznos dolgokat tanít.

Ilyen fiatalon hátvédként a felnőtt csapatnál tét meccseken is teljesítened kell mostmár, ez mennyire megterhelő fizikailag és mentálisan?

Fizikailag úgy érzem jól bírom, a sorozat terhelés nehéz, de egyébként nincs baj a fizikai részével. Mentálisan már sokkal nehezebb. Nincs annyi tapasztalatom, hogy fejben teljesen ott legyek egy egész mérkőzés ideje alatt, ezen szeretnék javítani. A másik dolog, hogy még sokat kell erősödnöm, főleg a lövéseim, de testben is sokat kell fejlődjek. Nagyon furcsa volt, mikor először felkerültem, hisz sokkal másabb itt a színvonal, gyorsabb, keményebb, pörgősebb a játék.

Mi a véleményed a csapat idei szerepléséről? Miben látod a hullámvölgyek okát?

Igaz, hogy lehetne sokkal jobb az idei szezon, de nehéz ennyi mérkőzésen keresztül jól teljesíteni. A legnagyobb hullámvölgy a németországi turné után volt. Ott vereséget szenvedtünk mind a három meccsen, de ahhoz képest elég jó eredményeket értünk el egy komoly, színvonalas kupán. Viszont nagyon kimerültünk, nem beszélve arról, hogy alig értünk haza. Utána jött a csúnya miskolci vereség, onnan nagyon nehéz volt felállni. Aztán kikaptunk a Fraditól is meg a Dab-tól. Mindenki fáradt volt, mindenki hibázott, nem is mutogattunk egymásra, de mentálisan padlón voltunk.

Újoncként milyen viszonyba vagy a csapattársakkal, hogy tudtok együtt dolgozni?

Nagyon jól tudunk együtt dolgozni, mindenki segít, de természetesen a fiatalokkal (Dani, Molnár Zsombi) vagyok a legjobb viszonyba, hisz mégis csak egy generáció vagyunk. De ott van Péter Levi, Ede, Molnár Zsolt és a többiek, akikkel mindig lehet beszélni, rendesek és segítőkészek.

Egy kis esélylatolgatás az idei szezon végére.

A román bajnokság döntőjében valószínűleg a Brassóval kerülünk össze, szerintem őket meg tudjuk verni és hiszem, hogy sikerülni is fog. A Mol Liga viszont... ott bármi megtörténhet. Az Érsekújvár légiósokat igazolt, a Brassó egyre jobb lesz, a Miskolc is komoly játékerőt képvisel, a Dab pedig kimagasló, mondhatni verhetetlen, viszont szerintem mi meg tudjuk verni, ellenük általában jól megy a játék.

Neked jön az érettségi, hogyan tudod az iskolát a hokival összeegyeztetni?

Az nagyon nehéz. Keveset tudok órákra járni, de szerencsére a tanárok nagyon megértőek és sokat segítenek nekem. A sport érettségit fogom választani.

Melyek a rövidtávú jövőbeli céljaid?

A hokit mindenképp folytatom, viszont így egyetemet nem tudok végezni, amit egyelőre nem bánok. Egy-két évet kihagyok, de aztán valamit biztosan elvégzek, ez még a jövő titka.

huba.jpg

Az acélbikák ellen volt egy emlékezetes meccsed december végén. Volt három az egyben egy hatalmas mentésed és még sok hasznos megmuzdulásod.

Igen, az tényleg jó kis meccs volt. Abban a szituációban sokat segített a szerencse, tudtam, hogy elvetődök, és épp megakadt a korcsolyámba a korong. Egy-egy ilyen esetben, ha van egy jó mentésed, szép megmozdulásod nagyon jó érzés tapsot vagy szurkolást kapni. Ha épp havonta van egy ilyen élményed azért megéri játszani, megéri élni. Egy hihetetlenül jó dolog és doppingot kapsz ezáltal. Úgy érzed, hogy olyan dolgokra is képes vagy, amit addig nem hittél és amikor sikerül, akkor fogod fel igazán ennek a nagyságát.

Sokan emlegetnek téged és már látják benned Szereda legújabban kinevelt és rég várt minőségi hátvédjét.

Ez nagyon megtisztelő, de rengeteget kell még fejlődjek korcsolyázás, korongkezelés és sok más terén. Egy-egy rossz passz után, amikor elmegy a kedvem úgy érzem tehetségem sincs, de nagyon igyekszem és bizonyítani szeretném, hogy helyem van a csapatban és megérdemlem, hogy játszhassak.

Holnap Brassóval hatpontos meccs következik...

Nagyon nehéz mérkőzés lesz. Ha nyerünk, akkor nagy lépést teszünk a rájátszásba kerülés felé. Úgy gondolom, hogy mindenki átérzi ennek fontosságát és aszerint is készül holnapra. Itt van az új játékos és mindenki reméli, hogy újat fog hozni a játékba, örülünk ennek mindenképp. Nagyon akarunk nyerni, mindent meg fogunk tenni, az biztos!

Végezetül mit üzennél a szurkolóknak?

Nagyon fontos, hogy a szurkolóink mellettünk álljanak. És nem csak nekem, mint fiatal, bizonyítani vágyó játékosnak, hanem az egész csapatnak. Nem hiába mondják, hogy a lelátón ott van a hatodik játékos, hisz rengeteg pluszot adhat, ha magunk mellett érezzük a szurkolóinkat. Köszönjük az eddigi és a majdani szurkolást és kitartást. Mi egyet ígérhetünk,  mindent megteszünk!

13 komment

süti beállítások módosítása