HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Egy újabb szezon végéhez érkeztünk

2016.04.07. 16:33 Bobo91

 

A szezon végi szurkolói találkozó apropóján rengetegen látogattak el a Vákár Lajos Műjégpálya protokolltermébe. Mezaláírás, szurkolói kártya dedikálása, közös fotó a kedvenc játékossal – volt minden, mi szem szájnak ingere. Örvendetes ugyanakkor, hogy az apukák és anyukák gyerekei zsivajjal töltötték meg a termet a jégkorongozók láttán (a következő generáció szurkolói magja is közülük kerülhet ki). A jókedvű délutánon több játékossal is sikerült szóba elegyedni.

- Hogy érzed, a te szempontodból hogyan sikerült a szezon hajrája?

- Kalvis Ozols: Visszatekintve úgy látom, hogy megfelelően futottunk neki a szezon végének. Tudtuk, hogy nagyon kevésen fog múlni, hogy ki csípi el a rájátszást a Mol-Ligában, de sajnos azt a pár pontot már nem tudtuk begyűjteni. Összességében egy nagyszerű tapasztalat volt számomra, de ugyanakkor egy gyökeres új dolog és egy eltérő mentalitás is. Szerettem és élveztem minden percét, igyekeztem a tőlem telhető legjobban teljesíteni!

 

 

- Már javában zajlott a szezon, amikor csatlakoztál a csapathoz. Bármi is történt, bámulatos dolgot vittél véghez itt nálunk. Te ezt hogyan élted meg?

- Kirils Tambijevs: Igazából csak a dolgomat tettem. Ideszerződtem profi jégkorongozóként és tudtam, hogy száz százalékon kell teljesítsek. A feltételek adottak voltak, lehetőséget kaptam és csak azt csináltam, amihez értek. Remélem, hogy a nézők is ezt látták és bocsánatot is kérek tőlük, amiért nem nyertük meg a bajnokságot. 

- Hogyan tovább a szünet alatt?

- K. T. : Legelőször hazamegyek a családomhoz, mert már nagyon hiányoznak. A továbbiakat majd meglátjuk!

 

 

- Következik a nyári szünet, milyen terveid vannak e tekintetben?

- Ruczuj Gellért: Most az a legfontosabb, hogy képesek legyünk leengedni a gőzt. Hosszú és fárasztó volt a szezon, így ezt az időszakot a család és a kutyáim körében szeretném eltölteni. Majd ha elkezdődnek a felkészülések mindenképpen szeretnénk elmenni egy professzionális kapusfelkészítőre legalább tíz napra.

- Farkas Tamás: Mint kiegészítő sport a foci szerepel a terveim között. Szabadidőben a kirándulás, túrázás és biciklizés fog előnyt élvezni, de ugyanakkor több időt szeretnék tölteni a barátnőmmel és mindazokkal, akikre a szezon során kevesebb idő jutott, van mit bepótolni ezekből.

- Molnár Zoltán: Leghamarabb egy nyaralást szeretnék betervezni a pihenés miatt, de ezt is aktív nyaralásként különböző sportolásokkal. Majd a csapattal el fogjuk elkezdeni a felkészülést, remélem ugyanolyan eredményes lesz, mint tavaly ahogy sikerült.

 

 

- Miben áll a hátránya illetve az előnye annak, hogy egy hazai játékos a hátvédtársad vagy esetleg egy légiós?

-  Salló Alpár: Szerencsére inkább csak előnyei vannak mindkét szituációnak. Általában a légiósok erősebb ligákból érkeznek, így sokat lehet tőlük tanulni. Számomra nyelvi nehézség nem akad, jól megy az angol nyelv, de vannak olyan kulcsszavak a nemzetközi hokinyelvben, melyeket mindenki ért, így nem nehéz az egymással való kommunikáció a pályán.

- Te hogyan képzeled el a hosszabb szünetet?

- S. A. : Mivel nemrég ért véget a szezon, egyelőre nem volt időm ezen gondolkodni, de azt tudom, hogy pihenésre mindenképp oda fogok figyelni és még egy nyaralás sem kizárt. Aztán később egy kemény edzésprogram kell, hogy fizikailag megfelelően tudjunk nekivágni a következő szezonnak.

 

 

- Úgy néz ki, hogy jövőre is keménynek ígérkezik az első számú kapuspozícióért folytatott harc. Többen is lesztek olyanok, akik oda szeretnétek kerülni. Ez motiváló tud lenni?

- Onodi Ottó: Ez leginkább attól függ, hogy lesz-e idegenlégiós kapus, hiszen ha igen, az már sokkal nehezebb erőpróba mind Gellinek (Ruczuj Gellért, szerk.) mind nekem. Az eddigi évek tapasztalatai legalábbis ezt mutatják. Nehéz kapusnak lenni Csíkban, nagyon jó teljesítmény kell ahhoz, hogy folyamatosan te legyél a kapuban, de én végzem a dolgomat és próbálok minél többször élni a lehetőséggel.

- Személyesen te miben tudod meggyőzni az edzőt, hogy igenis te vagy aktuálisan jobb formában? Vagy hogyan tudod még jobb teljesítményre sarkallni önmagad?

- O. O.: Az igazság az, hogy idén az edzőt nehezen lehetett meggyőzni. Viszont ez a maximalista hozzáállás még inkább hajtott előre engem is, hogy még jobb legyek. Szép lassan kipróbált mind a hármunkat, és gyakorlatilag az a lényeg, hogy ne add fel! Ha jó formában vagy az edzésen, az még nem elég. Lehet, hogy ott jól teljesítesz, de aztán a meccsen sok gólt kapsz. És ez ugyanúgy fordítva is igaz. Edzésen nem lehet minden meccsszituációt kipróbálni, de tenni kell a dolgodat és csinálni tovább!

- A te nyarad hogyan néz ki?

- O. O.: Az edzői stáb majd összeállítja a nyári munkákat és idejében nekifogunk a felkészülésnek. Most egyelőre jön a válogatottbeli kötelezettség, a szabadidőt pedig majd kitaláljuk, hogy hogyan töltsük hasznosan. 

 

A Sportclub.blog.hu szerény szerkesztőségének nevében ezúton szeretném megköszönni minden kedves olvasónak, hogy a szezon során igényt mutattak a szurkolói blog olvasására! Remélhetőleg jövőre ugyanitt, ugyanígy!

Tisztelettel,

Korpos Attila

 

komment

süti beállítások módosítása