HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Már az éremosztásnál tartottak, amikor...

2016.03.30. 09:26 Bobo91

Fordulatos, káprázatos, vérnyomást nem kímélő- legegyszerűbben így lehetne jellemezni a román bajnoki döntő legutóbbi összecsapását. A csíki csapat már másodszor lépett jégre úgy, hogy gyakorlatilag egy kisiklás és búcsút is vehet a trófeától.

A telt házas publikum előtt a csapatok nyílt sisakos taktikai utasításokkal estek egymásnak. Ennek köszönhetően egyre-másra jöttek is a helyzetek mindkét oldalon. Popa és a döntőben már másodszor a kezdő pozícióban helyet kapó Ónodi állták a sarat egyelőre, a támadások hatékonyságában mégis a hazai gárda dominált, a vendégek inkább a biztos védekezés és kontratámadás alapelveit követték a harmad közepén. Aztán egy sokadik, a nagyobb helyzetnél hallható nézőtéri felhördülés már a "Piszkáld ki" rigmust is útra indította: kapu előtti kavarodást követően Popa nem tudta lekövetni a korong útját, de Moldován annál inkább, így egy pattogós, nem látványos, de sokkal hasznosabb góllal magához vették a vezetést a székelyek. A játék képe a továbbiakban sem változott sokat, mindkét csapat igyekezett gólt szerezni, a harmad krónikájához még hozzátartozott viszont egy bődületes bal kapuvas Alexeyev részéről, amely viszont már a palánk fele vette az irányt.

A minimális előny tudatában nem lehetett nyugodt a székely-orosz-lett-szlovén különítmény hazai oldalon, a görcsös kezdés pedig csakhamar a visszájára fordult: az első harmadból átnyúló galaci előny alig telt le, egy kipattanót zárt szögből Szöcske ütött be a hálóba. A bekapott gól csak még inkább feltüzelte a csíkiakat, akik első számú gólvágójuk főszereplésével nemsokára újból vezetést ünnepeltek: Tambijevs a kék vonal szomszédságában lopott korongot a védőktől, rávezette a kapusra, az utolsó utáni pillanatig kivárt, a sokáig nem mozduló Popa pedig végül csak beadta a derekát, a lett gólzsák viszont higgadtan bepasszolt a kapuba a fiatal hálóőr alatt. A lendületet inkább feltüzelte az újabb gól, a meccsen két találkozóra elegendő ziccert kihagyó Alexeyev ellen ezúttal is Popa diadalmaskodott, de még egy kettős előny is kimaradt időközben hazai oldalon. A bírói társulat is szép lassan, de szétfújta a második harmadot, a tördelt játék pedig igazából egyik csapatnak sem feküdt, igaz, hogy Farkas az üresen tátongó kapu ellenében kihagyott helyzete még mindig veszélyesebb volt a vendégek próbálkozásainál. Így csak helyzetekig jutották már a csapatok, góljaikat az utolsó harmadra tartogatták.

A minden eldöntő utolsó játékrészt lemásolta a Galac, sőt, még fel is gyorsította: Nimenko egy megpattanó lövéssel ismét kiegyenlített, az egyenlítéssel pedig a lélektan a vendégekkel volt kegyes. Percekig minden úgy alakult, ahogy eltervezték: előnyben újból gólt lőttek a jobb felsőbe a duplázó Szöcske által, egy véleményes korongszerzést követően pedig kettő az egyben megverték Ónodit és Lőrincz megnyugtató előnybe lőtte a Duna-partiakat. Felébredt végre a csíki csapat, de már csak egy fél harmad volt hátra, ráadásul rettentő görcsös és akadozó játék vette kezdetét hazai oldalon, a mindig veszélyes Berlevnek pedig még mindig volt több mint öt perce hátra a fegyelmiből. A szétesett szeredaiak aztán Ozols által beküldték a korongot a kapu elé, a kipattanó találatok összecsapásán Molnár Zsombi szépített és hozott vissza némi reményt a hazai szívekbe. Ez pedig kétségkívül nagyon hiányzott szellemi szinten, hiszen ismét erőre kapott a csíki egyesület, a galaciak pedig már látszólag csak túl akartak lenni az összecsapáson. Unikum a csíki közönség életében, de 21 (!) másodperc alatt felrobbantották a csarnokot: a dráma pillanatait megelőzően előbb közvetlen közelről Farkas vágta be a a rövid felsőbe Salló passzát, az újrakezdés után pedig a másik oldalról Berlev vállalta el a lövést, szépséghiba, hogy ő a hosszú felsőt lőtte ki. A pokoli hangulat már a galaciakat égette, Ónodi bravúrjai pedig még inkább a feltámadás égiszébe emelték a hazai gárdát. Alexeyev ütőjében maradt a megnyugtató győzelem (jobb ,ha gyorsan elfelejti a Popa ellen kihagyott ziccereit, lehet, hogy egy kéz is kevés lesz számon tartatni azokat...), a későn ébredő galaciak viszont át tudták helyezni a játék menetét a támadó harmadba. Kapuslehozatal, erőjáték, kisebb kakaskodás Szöcske és Ozols részéről, de a harmadszor vezetést szerző, és a hamvaiból fantasztikus feléledő csíkiak behúzták a második pengeélen táncoló döntőt is. Nemhiába, húsvét volt a hétvégén!

Csíkszeredai Sportklub - Dunarea Galati 5-4

Gólszerzők: Moldován, Tambijevs, Molnár Zsombor, Farkas és Berlev, ill. Szőcs 2, Nimenko, Lőrincz

komment

süti beállítások módosítása