HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Presztízscsatát vesztettek a hazaiak

2016.02.20. 21:00 Bobo91

A román bajnokság alapszakaszának hajrájában igazi csemegének ígérkezett a Csíkszeredai sportklub és a Brassói Corona összecsapása. A végkimenetel szempontjából egy esetleges hazai győzelem az első hely bebiztosítását jelentette, a brassói alakulat diadala pedig megerősítette volna a csapat dobogós helyezését.

Lassú, álmos kezdés fogadta a kisereglő nézőközönséget, a meddő hazai fölény pedig góllá is érett: a fiatal Gerébnek ítélték azt a gólt, amelyet azt megelőzően egyik brassói játékosról pattant a hálóba. Az egyenlítő találatra nem kellett sokat várjanak a szép számban ellátogató brassói szurkolók, Kuzman hibáját és eladott korongját Petres szelidítette meg, egyedüli ellenfele Ruczuj maradt, akit egy csuklólövéssel győzött le. A kijózanító találatot követően átvette a kezdeményezést a hazai csapat, Tőke azonban Molnár Zsombi ellen nagyot fogott, így következhetett az első pihenő.

A második játékrész ritkán szólt a hokiról. Folyamatos játékmegszakítások, kiállítások és játéktördelés jellemezte leginkább az összecsapást, de néha még így is akadtak ordítóan nagy helyzetek. Ozols a röviden érkezve késett le a korongról, de egy szolidabb Gecse-Trancă összetűzésre is sor került. Ruczuj is játékba kellett avatkozzon,  ráadásul önfeláldozóan korcsolyázott szembe a csatárral, így némi ápolásra is szüksége volt. A rengeteg kiállítás végül eredményt is változtatott, 3 a 3 ellen Molnár Zsombi jól látta meg a bekorcsolyázó Kuzmant, aki csuklóból a hosszú felsőt választotta és kijavította hibáját. A szerencse viszont ezúttal is a Cenk alattiak tartotta nagy becsben, egy felszabadításként eleresztett lövést mindenki már a brassói harmadban várt, a palánk rossz rögzítése miatt azonban utat tévesztett a pakk, a védekező harmadba pattant vissza, az ismét szemfüles Petres azonnal a kaput vette célba, ezúttal viszont a jobb helyzetben levő Fodorhoz passzolt, aki erőből Ruczuj bal válla fölé lőtt. A ismét erőre kapó hazaiak igyekeztek újból előnybe kerülni, de Tambijevs passzát Dyadyushko a felső vasra bombázta. A kontrát a csíkiak is alig úszták meg, a gólerős lett viszont élményszámba menő csellel (a kapu mögül beemelte a korongot a ketrecelőterébe és azonnal megtámadta a játékszert )újból a brassói kaput helyezte nyomás alá, változás azonban már nem történt. 

Az utolsó harmad, sokak megrökönyödésére, nem a végletekig feszített tempót hozott, sokkal inkább leült a játék és taktikai harc zajlott a jégen. Kevés helyzet adódott mindkét oldalon, leginkább a küzdelem és az oda-vissza zajló eredménytelen támadások kaptak főszerepet. Dyadushko neve mellé írható fel a legnagyobb csíki helyzet, de Trancă és Márton is csak az utolsó pillanatban nem koncentrált eléggé Ruczuj ellen. Aztán egy nem sokat ígérő vendégtámadás jutott a kapu előterébe, a kavarodás közepette Ruczuj nem látta a korongot, amelyek Péter Zsolt megtalált és a hálóba küldött laposan. Némi nézőtéri kakaskodás miatt percekig állt a játék, de ezt megelőzően Papp és Mátyás Zsolt összeakaszkodásában örömét lelte a csíki közönség, főleg, hogy a veterán hazai nagy fölénnyel verte a rosszal kikezdő ellenfelét. A hajrá pedig emberelőnyt, időkérést és kapuslehozatalt is magába foglalt, egyedül csak az egyenlítő találatot nem. A kevesebbet mutató, de harcos Brassó megnyerte a presztízscsatát, a visszavágás lehetősége pedig napokon belül Brassóban kerül megrendezésre.

Csíkszeredai Sportklub - Brassói Corona 2-3

Gólszerzők: Geréb, Kuzman, ill. Petres, Fodor és Péter

komment

süti beállítások módosítása