HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

A fehérvári gyorsaságra nem volt ellenszer

2015.12.28. 21:27 Bobo91

2015 utolsó előtti összecsapására készült a Csíkszeredai Sportklub hétfő este a Vákár Lajos Műjégpályán. A dobogóért harcoló fehérváriaknak ellen újabb bravúrra lett volna szüksége a hazai csapatnak, ez azonban elmaradt.

Szinte teltház előtt dobta be a bíró a korongot a kezdésnél, amely ezúttal nem a csíkiak akarata szerint vándorolt botról botra az első harmadban. Alig teltek el az első percek, Grieve meg is szerezte a vezetést az aktívabban kezdő fehérváriaknak, ő egy harmadik lövést vállalt el Peksa ellenében, aki ezt az utolsó löketet már nem tudta lekezelni. A tempót a vendégek diktálták, a csíkiak nem kapták el a mérkőzés fonalát és csak elvétve tudtak veszélyesek lenni. Ezek mégis nagy lehetőségek voltak, előbb Antal, később Dyadyushko hagyta ki a ziccereket, utóbbié a gólvonaltól pár centire csúszott mellé. Emberhátrányban Ozols is tüzelhetett Berlev passzát követően, Kalnins azonban ezt is kitornászta. A folyamatosan erőre kapó hazaiaknál Peksa kétszer is magabiztosan fogott, a vendégek kapusa viszont még ennél is nagyobb bravúrokat mutatott be, az egyenlítő találat pedig nem akart érkezni. A harmad végén aztán újból a vendégek kerültek fölénybe, a megtorpanó csíkiakat gyors pozícióváltásokkal összezavarták, akik a kapu előterében nem találták a játékszert, így Holmberg fonákja máris megnyugtató előnybe hozta a fehérváriakat.

A szünetet követően magabiztosabban korcsolyázott ki a jégre a hazai csapat, Kalnins pedig a szezon egyik legnagyobb védését produkálta, amikor egy keresztbe passzolt korongot Alexeyevnek címeztek, a fiatal orosz lövésére pedig a levegőben vetődve ért le a bal alsóba. Az első harmadban Berlev a derekát fájlalva korcsolyázott le, utána megpróbálkozott a játékkal, de másodpercek alatt kiderült, mégsem tudja folytatni az első sor- és tulajdonképpen a csapat motorja. A felfokozott tempót jól bírták a hazaiak, akiktől előbb Tambijevs nem tudta legyőzni közvetlen közelről honfitársát a kapuban, majd Bíró Tamás hagyott ki ugyanekkora lehetőséget. A csíki gólcsend a mérkőzés felénél tört meg, ekkora Tambijevs passzolt a jobb helyzetben levő Alexeyevnek, a túloldalon a kényszermegoldás Dyadushko igyekezett pótolni a hiányzó láncszemet. A 25-ös passza már úton is volt a kapuhoz közeledve, a védő korcsolyájáról mégis visszajött a feladóhoz, aki nehéz szögből emelt Kalnins bal válla mellé. Megszédítette a hazaiakat a szépítés, kivétel nélkül minden sor sakkban tudta tartani a fehérváriakat, ezek voltak a kulcspillanatok és valószínűleg a szezon egyik legjobb periódusa haza szempontból. Rengeteg helyzetet sikerült kidolgozni a fiúknak, végül egy előny is kellett a megérdemelt egyenlítő találathoz: Salló középről érkező emelését Bíró kezelte le, a meglepett hálóőr mellett pedig bepasszolt a kapuba. Peksát is próbára teszik a harmad végén, újabb gól viszont már nem esik.

A minden eldöntő utolsó harmad elején a fiatal titánt, Sándor Zoltánt nem vették elég komolyan  fehérvári oldalon, ő pedig néhány csel után a kapuvasra bombázott. A fáradtság már látszani kezdett hazai oldalon, ezzel egyidőben pedig letámadták ellenfelüket a vendégek. Az offenzív játék Becze lövésénél hozott eredményt, a lecsorgó pakkot Shupe vágta a kapuba. A gyors ritmusváltásokra már az első sornak sem volt megfelelő válasza, ebből pedig nem hagyott alább a fehérvári csapat. Néhány helyzete még akadt a csíki csapatnak, de a korongkergetésen kívül már nem maradt egyéb lehetősége az egyenlítésre.

Kétségtelen, hogy végig a vendégek domináltak, a holnapi összecsapásra pedig a megtizedelt hazaiak össze kell kapják magukat, hogy emelt fővel búcsúztathassák az évet.

Csíkszeredai Sportklub - Fehérvár AV19 2-3

Gólszerzők: Alexeyev, Bíró, illetve Grieve, Holmberg és Shupe

Mestermérleg

Artur Oktyabrjov, Csíkszeredai Sportklub: „A meccs mondhatni az első harmadban dőlt el. Sokszor figyelmeztettem a fiúkat, hogy az első bedobástól kezdve oda kell figyelni. Ez most nem történt meg. Az öltözőbe maradtunk. Innen még sikerült felállnunk, de a végét már nem bírtuk. Sajnos egyre több a sérültünk és új sorokat kell kialakítsunk. Ez végképp megnehezíti dolgunkat a MAC elleni meccsre. De állíthatom, hogy végig harcolni fogunk.”

Tyler Dietrich, Fehérvár AV19: „Egy nagyon fordulatos mérkőzés volt, amelyet végül okosan oldottunk meg. A második harmadban több nagy hibát elkövettünk, amelyet egy ilyen gyors, technikás és fölöttébb offenzív csapat ellen, mint a Csíkszereda nem lehet megengedni. Egyenlítés után viszont nem adtuk fel. Hittünk magunkban és sikerült ugyanolyan gyors hokit játszani. Nem utolsó sorban kapusunk nagy napot fogott ki, akinek a védései nagyon kellettek ehhez a három ponthoz.”

komment

süti beállítások módosítása