HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Két fronton kell helytállni: öt nap négy meccs

2015.09.17. 19:09 Bobo91

 

Nehéz napok elé néz a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata, amely öt nap leforgása alatt négy találkozón kell pályára lépjen. Két román bajnoki, illetve két MOL Liga találkozó van műsoron. Előbb Karcfalván a Steaua ellen kell bizonyítani, míg vasárnap és jövő kedden a MAC és a Brassó következik. Ráadásul az újonc MAC ellen saját szurkolói előtt kell helyt állni.

Kezd besűrűsödni a HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának programja, ez nem is csoda, hiszen két fronton kell helyt állni folyamatosan. Míg a múlt héten csupán MOL Liga meccsek szerepeltek műsoron, addig az előttünk álló hétvégén már román bajnoki találkozók is lesznek.

A Geréb István és Nagy Béla edzők által felkészített csíki fiúk pénteken és szombaton a Bukaresti Steaua vendégei lesznek. Igaz sokat nem kell utazni, hiszen a „bakák” ideiglenes otthona továbbra is a csíkkarcfalvi műjégpálya. A Steaua már a múlt hétvégén lejátszott két bajnoki meccset a Brassói Corona ellen, amely végén osztozkodtak a pontokon. A HSC pedig három MOL Ligás meccsen van túl, amelyeken a fiúk tisztességesen helyt álltak.

A két román bajnoki után egyből MOL Liga meccs lesz. Vasárnap a MAC érkezik Csíkszeredába, akik már nem ismeretlenek, hiszen legutóbb hétfőn mérte össze tudását a két csapat. Akkor az újonc 3–2-es győzelmet aratott. A visszavágás lehetősége fenn áll, de ehhez a fiúk nagyon okosan kell takarékoskodjanak az erejükkel a pénteki, illetve a szombati páros találkozón. A MAC elleni meccset követően lesz egy szabadnap, majd kedden jöhet az első erdélyi rangadó a Brassó Corona ellen, idegenben.

– Edzőként is nehéz felkészülni az előttünk álló öt napra, nemhogy a játékosoknak. Én is kíváncsian várom, hogy a csapat miként veszi az előttünk álló feladatokat. A magyarországi kollégáim véleménye szerint képtelenség lesz ezt a programot végigvinni. Én viszont bízom benne, hogy sikerülni fog. Hosszú távon a jelenlegi kerettel nem tudjuk végigcsinálni, de reménykedünk, hogy hamarosan csatlakoznak az új játékosok és akkor a terhelés jobban elosztódik. A csapat jól fel van készítve fizikailag. Nem nagyon lehet prioritási sorrendet felállítani a négy mérkőzés között, bár a MOL Liga fontosabb számunkra. Már csak abból kiindulva, hogy Magyarország a világelitbe tartozik. A két Steaua elleni mérkőzés után egy borzasztóan nehéz meccsünk lesz a MAC ellen. Bízom benne, hogy egy sikeres hétvégénk lesz. Minden meccsünkön ugyanazzal a kerettel fogunk kiállni. Megtörténhet, hogy egy-két korábbi hokis visszatér, de nem tudom, hogy mennyire tudnának rajtunk segíteni – fogalmazott Geréb István vezetőedző.

Hétvégi hokiműsor

MOL Liga: péntek: Újpest – Fehérvár AV19 (19), Dunaújvárosi Acélbikák – DVTK Jegesmedvék (19.15), Ferencváros – Debreceni HK (20);

vasárnap: Fehérvár AV19 – DVTK Jegesmedvék (18.30), HSC Csíkszereda – MAC Budapest (18), Debreceni HK – UTE (19.30), Ferencváros – Acélbikák (20).

Román bajnokság: péntek: Steaua – HSC Csíkszereda (17.30), Galaci Dunarea – Brassói Corona (19);

szombat: Steaua – HSC Csíkszereda (17.30), Dunarea – Corona (17.30), Progym – Sportul Studentesc (17.30); vasárnap: Progym – Sportul (11.30).

Darvas Attila, a HSC sajtóreferense

komment

süti beállítások módosítása