HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Parázs hangulat, vérre menő csata, diadalmas pontszerzés

2014.12.13. 20:48 Bobo91

Légiósokkal újratöltve, pontszerzést követően várta soron következő hazai fellépését a HSC Csíkszereda. Aktuális ellenfelük a miskolci macik csapatában testesült meg, akik hozzáértésüket és győzni akarásukat már nem egyszer bizonyították.

Szép számú nézősereg előtt vette kezdetét az összecsapás, ahol a kezdeményezés a hazai oldalon erőteljesebbnek bizonyult. Ennek ellenére mégis a vendégek szereztek vezetést, a 4. percben egyenlő létszám mellett Raitums kapus éppen az első löketeket hárította hárította a Vákár csarnokban, amikor egy lecsorgó Roczanov elé pattant, aki nagy kínok közepette, de csak bekotorta a korongot a hálóba. A dolgok a továbbiakban sem alakultak túlságosan kedvezően a csíkiak számára, támadásaikat rendre elpuskázták, a miskolciak viszont egy újabb támadás végeztével a hálóba találtak: a bal oldalon elkorcsolyázó Cohen középre tette vissza a pakkot, az üresen érkező Dudas pedig rögtön bombázott, a pakk pedig a hosszú alsóban kötött ki. A védhetetlen löket után több gól már nem született az első harmadban, igazából egyik csapat sem tudott komolyabb helyzetet már kidolgozni.

A közbeeső játékrészre sikerült Dreberg mesternek felráznia csapatát, akik sokkal erőteljesebben és hatásosabban próbálták két vállra fektetni ellenfelüket. alig néhány perc elteltével beért a gyümölcs, hiszen Bors távolról meghelyezett lövésénél Bálizs tehetetlen volt, csak asszisztálni tudott a hosszúba érkező lövésnél. Nem akarták a vendégek magukra húzni a házigazdákat, nem fogta meg őket a gól és próbáltak újból betalálni. A mérkőzés felénél ez össze is jött nekik: Cohen szökött meg ismét, hosszan indította Beczét, akiről lemaradt Bors, a gyergyószárhegyi legény pedig közelről, estében ütött el a pakkot, az pedig épp egy korongra való helyen csorgott be Raitums ketrecébe. A csíkiak úgy játszottak tovább, mintha nem lennének két gólos hátrányban, nagyon megküzdöttek a pakkért, Heffernen pedig ordító ziccert hagyott ki. A miskolciak is veszélyeztettek, hiszen kapuvasig is eljutottak, de összességében kijelenthető, hogy az idei szezon egyik legiramosabb és leghajtósabb harmadát produkálta a csíki egyesület. És ha nem lett volna ez elég, szépíteni is tudtak az eredményjelzőn! Újból Heffernen került helyzetbe, passzt kapott a kék vonalnál, lelódult a kapu irányába, védője nem tudta tartani a lépést vele, ő pedig fonákkal, Bálizs alatt talált a ketrecbe. A gyönyörű szólógól a második harmad utolsó találata volt, így joggal reménykedhetett minden kilátogató a pontszerzésben.

Az utolsó harmad azonban teljesen a visszájára fordította a mérkőzés képét. Ismételten jobban kezdték a harmadota házigazdák, egy emberelőnyös fórban pedig Spady azonnal rátüzelt, a lövésbe pedig Heffernen sikeresen ért bele, így Bálizs már hárítani nem tudott. Minden kezdődhetett elölről, ennek a levét pedig a csíkiak itták meg. A felfokozott hangulat nem tett jót a meccs képének, a magasabb sebességfokozat könyörtelen belemenéseket eredményezett, a bírók pedig több egyértelmű szabálytalanság fölött is hanyag módon tekintettek el. Egy alkalommal a csíkiak egyik játékosa meg is sérült, szó szerint a vérét adta az ütközés következtében, a csíkos úriemberek pedig még ezt sem torolták meg. Helyzeteket mindkét gárda alakított ki, Heffernen pedig harmadik alkalommal is egy az egy ellen mehetett Bálizs ellenében, a hálóőr viszont ez alkalommal jól össze tudta zárni lábait. A hosszabbításban már látszott a csíki fáradtság, gól azonban nem született, így az utolsó paragrafust került elő: a büntetőlövések kell, hogy döntsenek a pontok sorsáról. Raitums eszén Dansereau és nagy sajnálatunkra Becze is túljárt, míg tőlünk Salonen és a ma nagyon aktív Heffernen nem tudta becsapni Bálizst, így keserű szájízzel, de csak egy pontot sikerült ellopni a Jegesmedvéktől.

Ha holnapig kitart a ma látott átütőerő, van keresnivalónk a Dab ellen is! Fel a fejjel, szépíteni kell holnap, nem mellékesen pedig szurkolni a lelátón!  

HSC Csíkszereda - Miskolci Jegesmedvék 3-4 bü. (Heffernen 2, Bors illetve Roczanov, Dudas, Becze és Dansereau)

komment

süti beállítások módosítása