HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Segített a változás: legyőztük Brassót!

2014.11.26. 20:06 Bobo91

Élet-halál harcra készült a csíki alakulat a brassói vetélytársak ellen. Ugyanis a román bajnokság alapszakaszában történő megbotlások oda vezettek, hogy már csak a matematikára és a szerencsére bízhatta továbbjutási esélyeit a honi gárda. 

Abban a tudatban, hogy ha ma veszítenek, búcsút inthetnek a román bajnokságnak, lendülettel kezdték a fiatalok a mérkőzést. A hazai kapusokkal felszerelkezve mindkét gárda tudta, hogy rajtuk múlhat talán a mérkőzés sorsa, hiszen a rutin és a mérkőzéshiány nem biztos, hogy jó ómen egy székely derbi előtt. Az első harmadban akadtak ordító helyzetek, a maréknyi szurkológárdák egymást felváltva biztatták kedvenceiket, ami annyiban meglepő csíki szempontból, hogy az utóbbi idők gyenge eredményei ellenére mégsem kongott a lelátó az ürességtől, sőt, még a hangját is megszólaltatta! Ennek ellenére helyzetekben gazdag, gólokban annál szegényebb első játékrészt hozott a mérkőzés.

A második harmadban is ugyanilyen mentalitás vezérelte a csapatokat. Voltak pontatlanságok és farkasordító baklövések mindkét oldalon, de Ruczuj és Fülöp minden alkalommal felülkerekedett aktuális ellenfelén és nem engedett át egyetlen pakkot sem. A harmad végén aztán megtört a gólcsend, a kapu mögött kergetőző játékosok közül Péter Róbert tudta ellopni a korongot, a visszatett pakkra pedig Obsut érkezett, és az az elgondolása, miszerint a hosszúba fog célozni, bejött.

A utolsó játékrészre mindenki előtt világos volt, hogy tévedni már többet nem szabad, gólt azonban könyörtelenül szerezni kell. Mintha lemásolták volna a brassói gólt a csíkiak, úgy tálalt Bíró Tamás Gecse elé, aki szintén a hosszúba helyezett. Minden kezdődhetett elölről, egészen négy perc erejéig. Hiszen az ötödik perc derekán nagy kavarodást okozott egy villámgyors brassói kontra a csíki kapu előtt, a játékosok egymás hegyén-hátán voltak, Ruczuj a földön, aztán mire mindenkinek sikerült korcsolyára állni, Lascăr gólt intett...Na ez aztán kiütötte a biztosítékot rengeteg csíki szimpatizáns körében. A fantomgólt követően saját kapujuk elé szögeztük a vendégeket, egy emberelőnyös helyzet utolsó másodperceiben pedig Bors kapott egy passzt középen, a lövőcselt követően már nem volt elegendő ereje a helyezgetésre, csuklóból eleresztette a korongot, amely aztán mérnöki pontossággal Fülöp könyöke alatt talált utat a hálóba. Újabb brassói szabálytalanság, újabb előny itt! A körbejáratott korong már szédelgett, amikor Nagy nem rátüzelt, hanem keresztpasszt kísérelt meg az új idegenlégiós irányába, ő pedig gondoskodott arról, hogy hatásos legyen első fellépése - gólt akasztott a rövidbe Salonen! Nehéz percek következtek, nem nyugodtak bele a vereségbe és a legfőbb ellenlábas életben maradásába a vendégek, folyamatos nyomás alá helyezték a csíki harmadot. Utolsó mentsvárként a kapust is lehozták mezőnyjátékosra, ám még ekkor is többször adódott csíki helyzet (kétszer sem vette észre az aktuális játékos, hogy üresen tátong a kapu...), mint brassói. Aztán Bíró Tamás megelégelte ezt, a középpályán letámadt, korongot szerzett és bebiztosította a győzelmet.

Rég érzett hasonlót a nagyérdemű Csíkban! Erre nagyon nagy szüksége volt nézőnek, szurkolónak, játékosnak és edzőnek egyaránt! Szép volt, fiúk és kezeket össze a szombati gyergyói győzelemért!

HSC Csíkszereda - Brassói Corona 4-2 (Gecse, Bors, Salonen és Bíró T., illetve Obsut és Fodor) 

komment

süti beállítások módosítása