HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Zsebből kiénekelt pontok: csak egy maradt itthon

2014.11.23. 23:30 Bobo91

A brassói sikeres túráját követően az Újpest Csíkszeredában is kétségkívül a három pontért szállt harcba vasárnap este. A szárnyaszegett csíkiak életben maradásukért küzdöttek, kérdés, hogy ez már a hányadik ilyen túlélőpróba volt...

Komikus jelenettel indult a mérkőzés, hiszen egy félig befújt lest követően a csíkiak leálltak, a vendégek meg úgyszintén, nagy szerencsénkre: nem volt szabálytalanság, másodpercek alatt vezetéshez juthatott volna az UTE. Ezután a meccs tempójára panaszunk nem lehetett, hiszen hajtott mindkét gárda, nagyobb helyzetek mégis Ruczuj kapujánál adódtak, de a fiatal tehetség hárítani tudott minden alkalommal. Egy harmad végi emberelőnyt azonban a hazaiak váltottak csakhamar gólra, a mostanában sikeres időszakát élő Spady eresztett el egy tőle jól megszokott kék vonalast, ami Pleszkán mamutja alatt bekúszott a hosszú alsóba.

A szünetet követően meglepő volt tapasztalni, hogy nem vettek vissza az ütemből a fiúk. Ennek meg is lett a gyümölcse, hiszen a második percben Pojkar tüzelt éles szögből kapura, a lecsorgó pakkot pedig a túloldalon Bíró Ottó találta meg és helyezte a hálóba. A hirtelen ölükbe hulló előny megzavarhatta a hazaiakat, akik sajnálatos módon egy bődületes gólt kaptak, ráadásul emberelőnyben: Elomo szabadított fel, átkorcsolyázott a túlsó térfélre, a középen üresen érkező Durak pedig távolról lőtte ki a hálót Ruczuj válla fölött. 21 másodpercig tartott az egy gólos különbség, hiszen ha a csíkiak már gólt kaptak emberelőnyben, illik szerezniük is: a beszorított vendégeket Nagy csapta be egy átpasszolt koronggal, az érkező Farkas pedig a hosszú felsőbe csuklózott. Az UTE nem nyugodott bele sorsába, hajtani kezdett, de a játékuk is eldurvult a nagy iram következtében. Egy kisebb csetepaté is kialakult, amelyet követően több UTE játékos is a büntetőpadra kényszerült. Nem veszítették el azonban a fejüket a csíkiak, nem adtak indokot és választ a szabálytalanságokra, így pár perccel később kettős fórnak örülhettek. Az emberelőnyös helyzetek hatékonyan kihasznált ünnepén (mert nálunk ritkaság az ilyen...) ki más gondoskodhatott volna arról, hogy a pókháló ne maradjon érintetlen, mint Spady! Így már tetemes előny volt a hazaiaknál. A vendégek kapuscseréje azonban borított minden eddigit, hiszen amelyik csapat eddig szárnyalt, ezután csak mélyrepülésben szaladt bele saját tőrjébe. Ugyanis erőre kaptak a vendégek, Virág Tamás pedig visszahozta a meccsbe az újpestieket. 

A két gólos előnnyel mindenki úgy volt a szünetben, hogy "csak épp az elején el ne aludjunk!". Na tessék, szép álmokat...Három és fél perc alatt egalizáltak a vendégek! Erőteljesen futottak neki az utolsó játékrésznek, egy kapusvasról kipattanót pedig Hegyi vágott a kapuba. A csalódottság még nagyobb méretet öltött, amikor egy percre rá az érthetetlenül üresen hagyott Mihalik győzte le Ruczujt. Minden kezdődhetett elölről, ahol a csíkiak veszélyesebbek voltak mindvégig, gyötörték becsületesen Ágoston kapuját, de változatlan maradt az állás. A fagyoskodó nézők aztán nem kellett sokáig várjanak a hosszabbítás miatt, hiszen alig egy perccel az újrakezdés után Tóth ért bele szerencsésen Lindgren lövésébe, Ruczuj pedig, az első lövésre felkészülten, nem tudott hárítani. Elképesztő, hogy mekkora balszerencse kerülgeti a csapatot, hiszen ma este volt erő, volt küzdeni akarás és eredményesség. De ha nekünk nem sikerül három gólról felállni, másnak majd igen...Ez a szomorú igazság!

HSC Csíkszereda - UTE 4-5 hu. (Spady 2, Bíró Ottó, Farkas, illetve Durak, Virág T., Hegyi, Mihalik, Tóth)

Mestermérleg

Christer Dreberg, vezetőedző, HSC Csíkszereda: ”A harmadik harmad elejét nagyon elrontottuk. Négy perc alatt elveszítettük a kétgólos előnyünket. Tudtuk, hogy keményen beállnak a mérkőzésbe, mégis hibáztunk. Ezután is volt lehetőségünk, hogy gólt lőjünk, de nem jött össze és egy szerencsés találattal elvitték a két pontot. Míg tegnap két rossz harmadot játszottunk és úgy kaptunk ki, addig ma egy kiegyensúlyozott, taktikailag jól megtervezett mérkőzést játszottunk. Elrontottunk 5-6 percet és kicsúszott a kezünkből a három pont. A játékosok keményen és jól játszottak, de ez ma nem volt elég.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, UTE: ”Úgy gondolom, hogy az első harmadban is jól játszottunk öt az öt ellen, de egy fegyelmezetlenségből kaptunk egy gólt. Azt kértük, hogy a második hullámból érkezők jobban figyeljenek. A kipattanókat fizikálisabban kellett volna értékesíteni. A második játékrészben rengeteg kiállítást csináltunk. Nem tudom azt mondani, hogy a bírók rosszul csinálták volna a dolgukat, hiszen én is befújtam volna magunk ellen. Úgy látszik, hogy a hülye is a saját kárán tanul. Ezt meg is bosszulta az ellenfél. A tabella is csalóka, hiszen a HSC a végén van, de komoly lövő potenciál van hátul náluk és ezeket ki is használták. Megkértük a játékosokat, hogy maradni kell öten, hiszen egyenlő létszámban úgy érzem jobbak vagyunk. Ebben a meccsben benne volt a három pont is. A meccs képét tekintve nagy akaraterőről tanúskodtunk, s bizonyítottuk, hogy meg tudunk dögleni egy meccsért. Az az egy hiányérzetem van, hogy buta kiállításokkal hoztuk őket előnybe. Ha ez nincs, akkor meg lehetett volna az újabb három pont is.”

komment

süti beállítások módosítása