HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Fontos meccsek hétvégén

2014.10.23. 10:57 poraszabolcs

Fontos mérkőzések előtt áll a HSC Csíkszereda a jégkorong MOL Ligában, a kék-fehérek szombaton a Ferencváros, vasárnap az Újpest csapatát fogadják. A csíkiakat fűti a visszavágás: legutóbb Pestrezsébeten vitatott játékvezetői döntések miatt esett el a győzelemtől a HSC a Fradi elleni meccsen, az Újpest ellen pedig az idény folyamán nem szerezett pontot Christen Dreberg csapata.

 Nehéz hétvége vár a HSC Csíkszereda csapatára, a kék-fehérek szombaton a Ferencvárost, vasárnap az Újpestet fogadják a jégkorong MOL Liga 2014-2015-ös kiírásában. Mindkét gárda először lép jégre az idény folyamán a Vákár Lajos Műjégpályán, a két csapat hazai jégen viszont egy-egy alkalommal sikerrel zárta a HSC elleni találkozóit.

Szombaton este a Ferencváros ellen a visszavágás is fűti a HSC Csíkszereda játékosait, hiszen a két csapat legutóbbi összecsapásán úgy nyertek a zöld-fehérek Pesterzsébeten, hogy két találatuk is vitatott körülmények között született. Igazából csak az egyik találat volt gól, hiszen 3–1-es csíki vezetésnél egy kapuvasról visszapattant korongot láttak hihetetlen módon a ketrecben a játékvezetők. A találkozót ugyan megóvta a HSC, ám a MOL Liga ezt elutasította, így a pályán kell visszavágjanak a csíkiak az igazságtalanul elszenvedett vereségért. Az azért megnyugtató lehet a csíki hokisok számára, hogy a Ferencváros idegen környezetben eddig még nem szerzett pontot. A Ferencváros a héten erősítet a 34 éves Jirí Moravec személyében, aki 1999 és 2013 között kisebb megszakításokkal a Bílí Tygri Liberecben játszott, tagja volt a 2002-ben a cseh Extraligába feljutó csapatnak. Az elmúlt években viszont többször is kölcsönadták, végül 2013-ban átigazolt a Ceské Budejovicéhez. Az idei szezont Zsolnán kezdte, ám távozott a szlovák csapattól.

Vasárnap sem lesz könnyű mérkőzése Christen Dreberg tanítványainak: az az Újpest látogat a Vákár Lajos Műjégpályára, amely idén a magyar fővárosban 4–1-re győzte le a csíkiakot. A nyáron alaposan megerősödött Újpest a szezon során több skalpot is begyűjtött: háromszor verte a Ferencvárost és Érsekújváron is csak szétlövés után kapott ki.

– Számunkra létfontosságú mindkét mérkőzés, kötelező a csapat számára a két győzelem. Bízunk abban, hogy a Ferencváros nulla ponttal távozik vasárnap este Erdélyből és amennyiben mi is nyerünk mindkét nap, megelőzzük a zöld-fehéreket. Kell a két győzelem ahhoz is, hogy elérhető maradjon számunkra a rájátszás, ellenkező esetben nagyon messze kerülhet a nyolcaddöntő a HSC számára – nyilatkozta Gál Sándor, a HSC Csíkszereda másodedzője.

A két fontos mérkőzésen Christen Dreberg nem számíthat Molnár Zsombor játékára, viszont a HSC új légiósa, David Pojkar szombaton jégre lép a Vákár Lajos Műjégpályán.

A MOL Ligában a HSC az utolsó helyen áll 5 ponttal, a szombati ellenfele utolsó előtti 10, míg az Újpest a 6. helyen tanyázik 14 ponttal, legalábbis a hétvégi, erdélyi portyájuk előtt.

Szombaton és vasárnap is 18 órától kezdődnek a mérkőzések a Vákár Lajos Műjégpályán.

komment

süti beállítások módosítása