HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Megyei rangadó magabiztos sikerrel

2014.10.16. 20:14 Bobo91

Csütörtök este ismét hangos volt a Vákár Lajos jégcsarnok. A román bajnokságban a Gyergyószentmiklósi Progym látogatott Csíkszeredába.

A mérkőzés előtt borítékolható siker nem hazudtolta meg magát. Aktívan kezdte a mérkőzést a hazai alakulat, szép lassan áthelyeződött a játék a gyergyói harmadba és beszorították a vendégek együttesét. Ennek megfelelően az első gól is a már említett gárda hálójából kellett kiszedni: Farkas mesteri passzát követően Mihály egyedül maradt Szakács kapussal, utóbbi pedig tehetetlennek bizonyult. Nem változott a játék képe, folyamatosan támadtak a csíkiak, de a másik medencéből érkezők sem illetődtek meg a minimális különbség láttán. Próbálták átvenni a kezdeményezést, egy alkalommal a kapu mögül igyekeztek felépíteni újabb támadásukat, a szemfüles Satek megzavarta őket, egy (finomítás nélkül) odacsapott bottal pedig a korong utat tévesztett és a felkészületlen Szakács alatt becsorgott a hálóba. 

A második harmadban sokkal iramosabb indult, mint az első. A nagy hajtásban a kiállítások is megszaporodtak, Csergőnek pedig emberelőnyös helyzetből sikerült szépítenie az eredményen. A szorosnak tűnő eredmény megtévesztő volt, nem forgott kockán a hazai siker, hiszen folyamatosan támadtak kedvenceink, Trancă pedig gyönyörű góllal állította vissza a különbséget: Rokaly passzát követően ügyesen hagyta le védőit, kihúzta balra a ketrecvédőt és fonákkal helyezett a hálóba. Elemében volt a fiatal tehetség, egy emberelőnyös szituációban korongot csent a védőktől, Szakácsot pedig a lába között verte meg közvetlen közelről. Kettő perc sem telt el, az addig folyamatosan veszélyt jelentő Spady szépségdíjas góllal vette ki a részét a sikerből: szintén emberelőnyben egy visszatett korongot védhetetlenül akasztott fel a hosszú sarokba. 

Az utolsó játékrészt már csak a formalitás kedvéért is le kellett játszani. A középső, gólokban gazdag harmadot egy viszonylag szegényesebb zárta. Ismételten villant Trancă, egy kapusbakit váltott gólra a harmad elején, az i-re a pontot pedig a gyergyóiak tették fel, hiszen ők zárták be a gólok sorozatát. A szebb napokat is megélt Kyrychenko korcsolyázott be a csíkiak harmadába, éles szögből, a palánk mellől kapura szúrta a korongot, az pedig valahogy utat talált az amúgy kitűnően védő Ruczuj válla fölött. Volt egy kis dulakodás is néhány helzyetnél még a hátralevő játékidőben, de említésre méltó dolog már nem sok. A mérkőzés végén a hazai szurkolók házi csokikkal kedveskedtek a csíkiaknak, amiért szépen indították hétvégéjüket.

HSC Csíkszereda - Gyergyószentmiklósi Progym 6-2 

Gólszerzők: Trancă 3, Mihály, Satek és Spady, illetve Csergő és Kyrychenko

komment

süti beállítások módosítása