HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Hihetetlen: igazságtalanul kapott ki a Sportclub!

2014.10.13. 21:05 Bobo91

Idegenbeli túrájának utolsó mérkőzésére készült a csíki gárdánk, ahol a soron következő ellenfél a Ferencvárosi TC volt. Eddig nem gyűjtött össze egy pontot sem a korábbi két játéknapon a csapat, sérültet viszont igen Papp Szabolcs személyében, sőt, eltiltottat is Satek révén.

Villámrajtot vett a mérkőzés, valójában az első valamire való helyzetből meg is szerezték a vezetést a vendégek: egy távoli lövés pattant ki Budairól, a pakkot pedig Molnár Zsombika okosan helyezte a hálóba (0-1). A magukhoz vett kezdeményezésből nem hagytak alább székelyek, tovább folytatták a támadások építését. Egy ellentámadást követően Farkas nagyszerű helyzetfelismerését Curilla gólra váltotta: légiósunk egyedül maradt a kapuvédővel szemben és hiba nélkül győzte le ellenfelét (0-2). Pár pillanattal később foghatták a fejüket a tv előtt ülő csíkiak (és nemcsak), hiszen Molnár Zsombor nagy erővel ütközte le Cerny (könyökkel pont a csíki arcába talált). Percekig állt a játék, a vége pedig egy fegyelmi lett és egy kettős kiállítás. A játék irama nem lankadt, feléledtek a hazaiak is, ennek értelmében pedig a harmad hátralevő részében inkább a Fradi volt veszélyesebb, gól azonban több nem esett.

A második harmadban folyamatos helyzetek alakultak ki a kapuk előtt, a vendégek nem tehették zsebre a három pontot még, a hazaiak pedig nem látták elvesztettnek a mérkőzést. Szép játék jellemezte az összecsapást, kombinatív hokit játszottak a felek. A csíkiakat beszorították saját harmadukba, több alkalommal Fortuna segítő keze is ott lapult Kozuch jobbján. Paradox módon gólt ismételten a mieink szereztek, Budai nagyban hozzájárult ehhez a találathoz, hiszen rossz ember passzolt a kapu mögött, a Sjölund által középre visszatett korongot pedig Bíró Tamás könyörtelenül, erőből rálőtte, a hibázó kapuvédő pedig nem tudott kellőképpen visszaérni helyére (0-3). Az addig nullázó hazaiakat azonban nem törte meg az újabb találat. Egy perccel később azonban Kiss Gábornak sikerült túljárnia veterán kapusunk eszén és visszahozta a Fradis reményeket, a gólban nagy érdeme volt Rafajnak, aki nagyszerűen csapta be védőemberét és tálalt a már említett gólszerző elé (1-3). A harmad krónikájához még hozzátartozik, hogy kettős emberelőnye is volt a Sportclubnak, veszélyes lövés több is akadt, gól azonban nem.  

Emberelőnyös szituációval indult a záró hármad vendég szempontból, a csíkiak azonban nem tudták bebiztosítani győzelmüket. Megélénkültek a csapatok,sziporkázó helyzetek adódtak kedvenceink előtt, de sem Gecse, sem Bors nem tudta gólra váltani a maroknyi szurkolósereg egyetlen álmát. Egy kisebb kakaskodásra is sor került, az ilyen helyzetbe ritkán kerülő Bíró Ottó állt be a dulakodók közé, ellenfeléül pedig a pontszerző Rafajt kapta. Bunyó nem lett, kiállítás viszont igen, sőt, aztán több is vendég oldalon, egyszersmind tálcán kínálva a szépítés reménysugarát a hazaiaknak. Nem "kértek" ebből a Fradisok, hiszen nem tudtak visszajönni a meccsbe, a kiegészülés után pedig váltogatták egymást a felek a támadások felépítésében. A hazaiak kétségkívül a szezon legnagyobb bírói tévedésének árán sikerült visszajönniük a meccsbe: egy távoli lövés a kapuvason csattant, a hátul helyet foglaló bíró pedig emelte is a kezét (kisvártatva, miután a játéktér középen helyet foglaló spori is nyújtotta a kezét...) , mintegy megadva a gólt (???). Nem csoda, hogy reklamáltak a hazaiak, de mindhiába. Ami ezután következett, krimibe illő jelenetsor volt: a szabálytalan gólt követően az utolsó másodpercben vagy talán még azon is túl véleményes, de egyenlítő találatot szereztek újból a magyarországiak: Kiss Gábor a középre betett korongot ütőjével (vagy korcsolyájával, kérdéses) juttatta a hálóba. Értetlenkedett mindenki a vendégektől, hogy ez hogy lehetett gól, ha lejárt már az idő, hosszas tanácskozás után pedig érvényes találatként jegyezték fel a bírói lapra. A mindig nyugodt Dreberg edző sem bírta már ezt a kizsákmányolást, magából kikelve próbálta megérteni a megérthetetlent. Nem csoda, hogy a játékosok teljesen hitüket veszítették, a hosszabbításban nem tudtak már koncentrálni, ennek eredményeképp pedig Kiss Gábor akciógólt lőtt, egymaga negyedik (...) találatát.

Nincs amit hozzáfűzni már ehhez, a szegény ember és az ág esete jóval mélyebb értelmet nyert a Sportclub esetében...

Minden dicséret a hazai csapat mellett a kilátogató és a vendég csapatot folyamatosan buzdító szurkolóké. Sokszor volt az az érzése a "fotelszurkolónak", hogy hazai pályán játszunk, hiszen szakadatlanul énekeltek, támogattak és pártfogásuk alá vették kedvenceinket (néha-néha olyan légkört teremtettek, amely mostanában a Vákárban is ritkán tapasztalható...)! Lélekemelő odaadásról tettek tanúbizonyságot, külön gratuláció nekik Erdélyből is!  

Ferencvárosi TC - HSC Csíkszereda 4-3 h.u.

Gólszerzők: Kiss Gábor 4, illetve Molnár Zs., Curilla és Bíró Tamás 

komment

süti beállítások módosítása