HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Elhitték és megcsinálták - győzelmet ünnepeltek végre a csíkiak!

2014.09.27. 21:11 Bobo91

Megszerezte idénybeli első győzelmét a HSC Csíkszereda. Erre a sikerre azonban négy mérkőzésre volt szüksége a szeredai egyesületnek, és nem mellékesen kellett hozzá a hazai pálya által biztosított előny is.

A Dunaújvárosi Dab.Docler volt a soron következő ellenfele a csíki gárdának és szó mi szó, nem indultak a csíki szurkolók örömtől eltelve az első hazai összecsapásra. Megcsappant a nézőszám, talán sokan már a virágot is kihelyezték a HSC idei szezonjának sírjára, de szerencsére akadtak azért olyan fanatikusok is, akik bíztak a feltámadásban. Nos, ők csupán öt percet voltak hivatottak várni, hiszen alig lendületek bele a fiúk a meccs tempójába, máris vezetett kedvenceik: Mihály Ede kapott egy ajándék korongot az ellenfél kapujának közelében, lendületből pedig rávezette a kapusra és nem hibázott. Ami ezután következett, mámorító volt: az újrakezdést követően pakkot csentek a hazaiak, Satek pedig irgalmat nem ismerve lőtte ki a hosszú sarkot (alig telt el 6 másodperc a két találat között!). Az addig ücsörgő és fagyoskodó szurkolók csakhamar változtattak hozzáállásukon, buzdítani kezdték torkuk szakadtából kedvenceiket, ez pedig kétségtelenül nem engedte elaludni a vezetés tudatában a fiatalokat a jégen. A harmad derekán pedig már az álombeli kezdés még gyönyörűbb lett: Spady távoli lövése becsapta a vendégek kapuvédőjét, aki nem tudott ezáltal hárítani. Rendhagyó módon korábban véget ért a harmad az egyik vonalbíró sérülése miatt, de a hátralévő  három percet még le kellett játszani a kényszerszünetet követően. A harmad végén azonban már a vendégek is sokkal többször jutottak szóhoz, ez pedig góllá is érett: egy bulit hoztak el a vendégek, Pavuk pedig a feltálalt helyzetet könyörtelenül ki is használta. 

A második harmad a korábbi pihenő miatt csupán egy térfélváltással vétette észre magát. A dunaújvárosiak nagyon akarták a második találatot, többször is veszélyeztettek a csíki kaput, azonban a kapuvas és megannyi helyzet mégsem eredményezett gólt. Egészen harmad derekáig: előbb a fiatal, de törtetéséért dicséretet érdemlő Bíró Mátyás kétszer nagyobb ellenfelét könyörtelenül a palánkra nyomta, ez pedig annyira látványos volt, hogy sokak lemaradtak az ellentámadásból gólt szerző vendégekről (Szappanos közvetlen közelről győzte le a veterán Kozuchot). A harmad hátralevő részében újabb gól már nem esett, de látszott, hogy indulatoktól kevésbé mentes a találkozó, hiszen szemmel láthatóan Curilla lett a csíkiak mai áldozata: a vendégek is tudatában voltak a hazaiak vezéregyéniségében, ennek megfelelően pedig több ütközéssel próbálták enyhíteni a lendületét úgy neki, mint a csapatnak. Meg is lett az eredménye, hiszen többszöri próbálkozásra a sérült már nem tudta vállalni a játékot.

A harmadik harmadra így megfogyatkozva és sebezhetőbben érkezett ki a hazai gárda. Nem volt azonban akkora nyomás alatt a hazai kapu, kb. minden második dunaújvárosi offenzívára jutott egy hazai is, ilyenképp pedig eljátszadoztak a felek egészen az utolsó két percig. Ekkor már időkérés és kapuslehozatal is történt egymást követően, ez pedig rögtönzés szerűen ki is fizetődött: a felkavart védelem már nem tudott mindenkit kellőképpen hatástalanítani, az üresen maradt Pozsgai pedig az elé kappantó pakkal kiegyenlítette az állást. 

A hosszabbításban már bánkódtak a hazaiak az elpuskázott óriási lehetőség miatt, hiszen az éllovas ellen már a zsebben levő három pontot csak ki tudták énekelni, jobban mondva ütni. De nem aludtak el a hazai játékosok, érződött, hogy meg szeretnék kaparintani a pontok nagyobbik részét ma este és mindenki nagyon hajtott minden korongért. Ennek megfelelően aztán Bors és Satek edzésen szokásos korongozását nagyon nem tudták hatástalanítani a védők, de még Kalnins kapus sem, így a fiatal székely védő megnyerte a meccset övéinek. 

Mondanom sem kell, annyira kellett ez a produkció és a pontok többsége, mint reményvesztetteknek az utolsó cérnaszál. Örömtől ittasan távoztak a kilátogatók, hiszen helyreálltak az erőviszonyok és megérdemelten jöttek vissza a versenybe. És reméljük, nem csak egy meccs erejéig! Szép volt, fiúk!

Eredmény

HSC Csíkszereda - Dunaújvárosi Dab.Docler 4-3 (h.u.) 

Gólszerzők: Mihály, Satek, Spady és Bors, ill. Pavuk, Szappanos és Pozsgai

Mestermérleg

Christer Dreberg, HSC Csíkszereda: „Nagyon jól kezdtük a játékot. Három góllal elmentünk. 3–1-nél voltak lehetőségeink, amelyeket nem tudtunk kihasználni. A végén sajnos összejött a kapuslehozatallal az egyenlítés a vendégeknek. Nagyon közel jártunk ahhoz, hogy három pontot szerezzünk. Három vesztes idegenbeli mérkőzés után jól jött a győzelem. Akkor is voltak momentumok mikor jól játszottunk. Egyre közelebb kerülünk az ellenfelekhez. Nagyon keményen dolgoztak a srácok ezért a győzelemért, amelynek nagyon tudunk örvendeni.”

Donald MacLean, Dunaújvárosi Dab.Docler: „Nagyot küzdöttek a srácok, hogy visszajöjjünk a mérkőzésbe. Büszke vagyok rájuk. Tegnap egy nagyon fárasztó mérkőzésünk volt Brassóban, amelynek fáradalmait nem tudtuk kipihenni. Nem voltunk olyan élesek és gyorsak, mint amilyennek kellett volna lenni.”

 

komment

süti beállítások módosítása