HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Feledtetni az elmúlt napokat

2014.09.25. 12:54 poraszabolcs

Saját közönsége előtt mutatkozik be a HSC Csíkszereda a jégkorong MOL Ligában. A csíki csapat egy hét alatt négy mérkőzést játszott és mindegyiket elveszítette. A feladat tehát adott hétvégére. Nem kisebb csapatok érkeznek Csíkszeredába, mint a Dunaújvárosi Dab.Docler és a HC Érsekújvár.

 Első hazai MOL Ligás mérkőzéseire készül a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a hétvégén. Szombaton a Dunaújvárosi Dab.Docler, míg vasárnap a HC Érsekújvár érkezik Csíkszeredába. Hogy mire lehet számítani azt nagyon nehéz megmondani. A csíki csapat a Románia-kupában megmutatta, hogy tud okosan és taktikusan játszani, de a MOL Liga, illetve a román bajnoki rajt félresikerült. A MOL Ligában a HC Érsekújvár, a Miskolci Jegesmedvék és az Újpesti TE ellen szenvedett vereséget, míg a hazai pontvadászt alapszakaszában a Bukaresti Steauától.

 A „szegény embert még az ág is húzza” alapon Chrsiter Dreberg vezetőedző dolgát még az is megnehezíti, hogy több játékosa sérüléssel küszködik. Marek Curilla az Újpest elleni találkozón szenvedett sérülést, akárcsak Molnár Zsombor. Előbbinek a palánk hasította végig a könyökét, míg utóbbinak bordasérülése van. Mindkét játékos jégre szeretne lépni hétvégén, de ez csak a mérkőzések előtt dől el, hogy tudják-e vállalni a játékot vagy sem. Ráadásul Satek és Salló sem tudott teljes értékű munkát végezni a csütörtök délelőtti edzésen. A társaktól külön edzettek az előbb felsorolt sportolók.

 A sérülések mellé párosul még az is, hogy a svéd szakember által felkészített csapat nagyon hektikus játékot mutat, nemcsak mérkőzésről mérkőzésre, hanem akár 60 perc alatt is. Hogy mit lehet tenni jelen pillanatban, illetve, hogy mely hiányosságokat kell kiküszöböljön a szakmai stáb, arról a vezetőedző beszélt.

 „Hogy mi történt a Steaua ellen? Az első perctől az utolsóig rosszul játszottunk. A játékosok olyan dolgokat akartak végrehajtani a mérkőzésen, amely feladatokhoz még nem nőttek fel. Többet akartak mutatni annál, amit tudnak. Ebből egy nagy káosz lett. Ez mellé párosult a könnyelműség. Arra emlékeztetett a játék, mint amikor az elmúlt idényben idekerültem” – mondta felvezetésként Dreberg, majd hozzátette „Egyik hétről a másikra, vagy akár egy mérkőzésen belül változik a csapat játéka. Ezt a fiatalság és a tapasztalatlanság számlájára lehet írni. Hogy mi a megoldás? Minden játékos csak és kimondottan azon a szinten kell játsszon, amit tud. És a maximumot kell kiadja magából. Ez minden mérkőzésre érvényes. A csapat már bizonyított a Brassó ellen, hogy képesek a jó játékra. Egy-egy apró momentum, egy játékos kiválása a sorból stb. meg tud zavarni. Ezeken hamar túl kell tenni magunkat. A játékosok nagy része még nem kapott ilyen terhelést, mint amilyenen túl vannak. Kulcsfontosságú pillanatokban nem a jó megoldásokat válasszuk, és nem vagyunk elég gyorsak különböző szituációk felismerésében. Ez mind a rutin számlájára írható. Ha megvan a rutin, akkor nem gondolkodunk sokat, hogy adott helyzetben, mit kell csinálni, hanem az jön ösztönszerűen. Ez hiányzik. Ezen hiányosságból fakadóan az ellenfélnek minidig esélyt adunk a gyors korongszerzésre és helyzetkialakításra. Fel kell nőni a feladathoz és keményen kell készülni, hogy a tudásszint mindig feljebb menjen” – zárta értékelőjét a szakember.

 A MOL Liga hétvégi műsora

Péntek: Brassói Corona – Dunaújvárosi Dab.Docler (19, Digi Sport 3), Miskolci Jegesmedvék – Újpesti TE (19), Ferencvárosi TC – Debreceni HK (19).

Szombat: HSC Csíkszereda – Dunaújvárosi Dab.Docler (18), Brassói Corona – HC Érsekújvár (18).

Vasárnap: HSC Csíkszereda – HC Érsekújvár (18), Debreceni HK – Miskolci Jegesmedvék (19), Újpesti TE – Ferencvárosi TC (19.30).

                  Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása