HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Végzetes 15 másodperc

2014.09.20. 08:53 Bobo91

Vereséggel nyitotta meg a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a MOL Liga új idényét, miután a bajnoki címvédő otthonában 4–1-re vereséget szenvedett. A HSC két harmadon át jól tartotta magát, ám az utolsó felvonás elején 15 másodperc alatt két alkalommal is gólt szereztek a hazaiak, ami megpecsételte a mérkőzés sorsát.

Jobb lábbal szerette volna kezdeni a MOL Liga rajtot a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a bajnoki címvédő otthonában. Ez viszont nem jött össze.

Nagy iramban kezdődött a találkozó, egymást kóstolgatták a csapatok. A harmad első felében a hazai oldalon adódtak a legnagyobb helyzetek, de Ruczuj a helyén volt. Az első nagy csíki helyzetre tíz percet kellett várni, amikor egy védelmi hiba után Curillához került a pakk, de a cseh nem tudott élni a lehetőséggel. A tempó a folytatásban sem hagyott alább. Az első húsz perc végén előbb Gecse, majd Spady ülte le a büntetőpadra.

A kettős hátrányt, amely áthúzódott a második felvonásra, átvészelte a HSC. A játék végtelenül kiegyenlítetté vált. Mindkét oldalon remekeltek a kapusok. A hazai oldalon Frolik és Podstavek, míg a túloldalon Mihály, illetve Sjölund packázott el nagyobb helyzeteket. A gólcsendet végül Faith törte meg: közelről varrta a korongot Ruczuj ketrecébe. A hazai öröm mindössze 31 másodpercet tartott. Tranca Dani a buli kör széléről ragasztotta a pakkot Blazicek hálójába. Kezdődhetett minden elölről. Ez a harmad sem döntött.

Az utolsó felvonás elején eldőlt az összecsapás. Előbb Podstavek, majd Frolik volt eredményes. És mindezt a harmadik harmad 24., illetve 37. másodpercében érték el a hazaiak. A HSC minden erőtartalékát mozgósította a felzárkózás érdekében és hiába szögezték percekig kapujukhoz ellenfelüket a várva várt gól nem jött. A rutinos hazaiak a nehéz perceket átvészelve okosan játszottak és kiegyenlítetté tették az összecsapást a hajrára. Sőt másfél perccel a vége előtt újabb gólt szereztek, emberelőnyben. Spady kiállítását a korábbi csíki légiós Podstavek büntette lezárva a mérkőzést.

Eredmény

HC Érsekújvár – HSC Csíkszereda 4–1 (0–0, 1–1, 3–0)

Gólszerzők: Faith (33.), Podstavek (41., 59.), Frolik (41.), illetve Tranca (33.).

komment

süti beállítások módosítása