HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Első fejezet kipipálva

2013.06.30. 18:38 poraszabolcs

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának első felkészülési időszaka zárult a hétvégén. A fiúk hat hét kemény munka után egy hét szabadságot kaptak. Utána gőzerővel készülnek tovább.

 Hat hét kemény munka után a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata egy hét szabadságot kap. Az elmúlt hat hétben a sportolók többrétű munkát végeztek. Az edzők több sportágat is segítségül hívtak annak érdekében, hogy a fiúk erőnléti állapotát, állóképességét, rugalmasságát fejlesszék.

 „Egy elég kemény hat hét van mögöttünk. Az alapozáson volt a lényeg. Ennek a gyümölcseit a fiúk a szezon közben arathatják le. Elég hosszú lesz az idény, ami következik, így komolyan fel kell készüljünk. Nem mindig tudtunk teljes kerettel edzeni. Többen a tanulmányaik miatt hiányoztak. Mások mind itt voltak. Elmondhatom viszont, hogy a fiúk nagyon jól dolgoztak, maximális odaadással készültek. Amikor elkezdtük a felkészülést tudtuk, hogy a játékosoknak vannak gyengeségeik. Vannak akik nem szeretnek csinálni bizonyos dolgokat. Van, aki nem szeret erőterembe járni, van aki nem szeret szaladni stb. Ennek ellenére mindenki becsületesen dolgozott” – fogalmazott Gál Sándor a csapat edzője.

 A tréner elmondta, hogy az elmúlt hat hét eredményeinek kielemzése után lesznek játékosok, akik egyénre szabott munkaprogramot is fognak kapni. Kiemelte, hogy a leglényegesebb elem az erőnléti állapot felmérése, illetve annak fejlesztése volt és lesz a felkészülés során.

 „A jégkorong összetett sport. Ezért különböző sportok segítségével készültünk: úsztunk, kerékpároztunk, szaladtunk, fociztunk, erőterembe jártunk. Minden sport hasznos a jégkorongra. Az első hat hét után kijöttek azok a dolgok is, amelyeken javítanunk kell. Vannak akik erőnlétileg állnak gyengén, van akiknél az állóképességen kell javítani. Egyelőre még nem dolgoztunk ki senkinek egyénre szabott edzéstervet. Ez a hat hét a folyamatos edzések mellett a tesztekről is szólt. Ezek kivizsgálása után mindenki megkapja az eredményeket. Akinek lemaradásuk van bizonyos dolgokban azok pluszba kell edzenek. A leglényegesebb az erő. Erre többet dolgoztunk és folyamatosan fogunk készülni. Az állóképességet, illetve a rugalmasságot azt lehet folyamatosan fejleszteni a jégedzések kezdetével is, ám ha az erőnléti felkészülés elmarad, vagy nem teljes akkor azt bepótolni szinte lehetetlen.” – tette hozzá az edző.

 A HSC Csíkszereda játékosai most egy hét pihenőt kaptak. Azt követően a bolgár tengerpartra utaznak, az Aranyhomok üdülőtelepre. A tengeren napi 90 perc edzést tervezett be a szakmai stáb. A fiúknak több idejük lesz a pihenésre, a regenerációra, ami elengedhetetlen. Gál Sándor elmondása szerint a legnehezebb időszak a felkészülés folyamán augusztusba fog elérkezni, amikor majd megkezdődnek a jégedzések is, párhuzamosan a szárazedzésekkel.

 „A felkészülés legnehezebb időszaka az augusztusi időszak lesz, amikor szárazon és jégen is fogunk készülni. Szeretnénk Felvidéken legalább négy meccset játszani. Folyamatosan zajlanak az egyeztetések és a tárgyalások különböző csapatokkal. Még végleges terv nincs” – mondta a tréner.

 Dunaújváros a rendező

A Nemzetközi Jégkorong-szövetség (IIHF) hagyományos budapesti egyeztető ülésén eldőlt, hogy a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a Kontinentális Kupa második körében Dunaújvárosba kell utazzon. Előzetesen a Dunaújváros, Krakkó és Csíkszereda adta be rendezési kérelmét. A csapatok a helyszínről nem tudtak megegyezni és végül az IIHF döntött arról. A tornát október 18-20. között rendezik. A csíki csapat a torna folyamán a házigazdák mellett a Krakkói Cracowiával, illetve a Slavija Ljubljánával kell majd megmérkőzzön.

A csoport győztes novemberben nagyon erős mezőnyben bizonyíthat, hisz a következő körben a norvég Stavanger Oilers, a dán Sönderjyske és a fehérorosz Neman Grodno lesz az ellenfél.

                                                                   Darvas Attila, sajtóreferens

komment

süti beállítások módosítása