HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Szurkolói találkozó

2013.05.08. 08:18 poraszabolcs

szurkolok.jpg

Szurkolói közösségünk május 3-án lehetőséget kapott a klub vezetésétől, hogy találkozó keretében előadja a mögöttünk lévő jégkorong idény lelátói helyzetértékelését, elmondja javaslatait illetve tájékozódjon a klub mindennapjairól a beavatottak szemszögéből.

A találkozón résztvett Hodos László klubigazgató, Cseke Szilárd sportkoordinátor, számos ismert törzsszurkoló, az idegenben szurkolók csoportjának szervezői és az egyre nagyobb aktivitást mutató fiatalok körének tagjai.

A klubvezetőkkel történt találkozó előtt rövid egyeztetést tartottunk a témákat illetően.

Megállapítottuk, hogy a negatív lelátói jelenségek érintik a legérzékenyebben a közösséget, rögtön a korábban létezett szurkolói összefogás és szervezettség hiányérzete után.

Több ismert törzsszurkoló a Csíkszeredai Sport Club Szurkolói Egyesület tevékenységének felélesztésében látja a megoldást, az egyesület mint jogi személy, tagjai képviseletében akár a klubvezetés segítségét kérve hatékonyabban tudna fellépni a hazai és vendég játékosokat becsmérlőkkel szemben, szurkolói koreográfia összeállításában, kivitelezésében, a pozitív lelátói hangulat és szenvedélyes, kitartó szurkolás megerősítésében. Idegenben játszott mérkőzések esetén utazások szervezésére, vendégjegyek és helyek biztosítására is nagy igény van, nem beszélve az egységes szurkolói tábor képéről.

Az egyesület alkalmas lehet arra is, hogy személyi jövedelemadó felajánlást gyűjtsön, támogatásra pályázzon, adományozókat keressen, esetleg kis összegű tagdíjat szedjen a szurkolói közösség és céljainak megvalósítására.

A 17-18 éves fiatal tagjaink elmondták, hogy a B középben hosszú ideje kialakult ülésrend miatt alig van lehetőségük oda bejutni, még kevesebb egymás mellett, állva szurkolni (mert igazi törzsszurkolók úgy szokták), pedig ők igazán szenvedélyesen, hangosan tudják biztatni a csapatot kérik tehát a vezérszurkolókat szorítsanak helyet nekik ha lehet.      

Az egyesületi tevékenység felélesztése természetesen elképzelhetetlen elkötelezett, fiatal de ilyen téren némi tapasztalattal rendelkező szervezők nélkül akik a felsorolt tevékenységekből a lehető legtöbbet kihozzák.       

 Miután a vezetőség a klub protokolltermébe invitált és megköszöntük a megtisztelő lehetőséget kicsit idealista módon elkezdtük sorolni mit is kíván a csíkszeredai Sportklub szurkoló: divatosabb, a meccsen történtekkel jobban együtt élő zene, jobb hangzás, fényeffektek, a DJ és a bemondó hangoljon össze a szurkolással, ne akadályozza azt, a meccsek szüneteiben versenyek a közönségnek, kapuralövés, körbelövés meccskorong sorsolás, pom-pom lányok, legyenek találkozók, ahol beszélgetni lehet a játékosokkal, akár a közönségkorcsolyázáson, naptár dedikációk fiataloknak, legyen állandóan frissülő jégkorong történeti kiállítás a szurkolói bejárat előterében, naprakész honlap, legyen több pénztár, legyen nyitva a sportbolt nagyobb relikvia választékkal, legyen ingyenes belépő a vidéki gyerekcsapatoknak stb, egyszóval legyen olyan nagy élet, vagy nagyobb mint egy-egy rivális klubnál, mert ez a közösség megérdemli.

Vendéglátóink csak kapkodták a fejüket és néha megeresztettek egy-egy mosolyt.

Kiderült, hogy a klubnál dolgozók létszáma olyan mértékben  korlátozott,  közalkalmazottakról lévén szó, hogy gyakran a legalapvetőbb funkciók ellátása is nehézségekbe ütközik. Ez nem egy magán klub mondták, mint több hivatkozott riválisunk, itt legnagyobb fenntartóként az állam, a maga nehézkes és gyakran akadékoskodó hozzáállásával igen megnehezíti az álmok dédelgetését show-ról, DJ-ről, fényeffektekről, de akár a recsegő hangszórók cseréje is süket fülekre találna.

Kívánságainkat ugyanakkor a vezetés megértően hallgatta, azok kivitelezését azonban úgy tartja elképzelhetőnek ha a szurkolói közösség szervezi és keres hozzá finanszírozást, például az egyesület kereteiben, melyet igen jó ötletnek tart.

Hangulatjavító ötleteink megvalósításához  díjként felajánlható bérlettel, mezzel, relikviákkal tud hozzájárulni. Minden reális javaslatra nyitottnak mutatkoztak, a klub tárt karokkal, nyitott ajtókkal várja az önkéntes munkára vállalkozó törzsszurkolókat és támogatókat, ennek nagyon szép példái vannak világszerte. A honlap frissítéséhez is önkéntesekre van szükség, a klub sajtósa elkészíti az anyagokat azonban feltöltésük a honlapra illetve további, törvényileg kötelező információk elhelyezésére már nincs ember.  

A lelátói szitkozódás megállítása érdekében is elhangzottak humánus de hatékony ötletek.

Fontosnak tartják ugyanakkor, hogy a szurkolói közösségnek akár egyesületi vagy más formában legyenek megválasztott vezetői akik összefogják az aktivitásokat és akik felhatalmazással rendelkeznek a szurkolói közösség nevében való fellépésre.

Fiatal szurkolóink köréből azonnal többen jelentkeztek önkéntes munkára, akár az említett kiállítás megrendezése, akár kisebb szépítési, felújítási munkáról legyen szó.

Egyik törzsszurkolónk telefonkártyát ajánlott fel a hosszútávú szervezés segítése érdekében.

Ezúton is köszönjük a vezetőségnek az alkalmat, hogy elmondhattuk elképzeléseinket és a támogatást melyet azok megvalósításához kaptunk.  

A labda tehát a mi térfelünkön pattog! A Sportclub.blog nyilvánosságának lehetőségével élve

FELHÍVÁST teszünk közzé a

Csíkszeredai Sport Club Szurkolói Egyesület vezetői tisztségeinek betöltésére

 Olyan fiatal jelentkezőket várunk akik örömmel lennének patinás klubunk szurkolói egyesületének szervezői, büszkeség és öröm lenne számukra ez a tisztség.

Szívesen tartanának kapcsolatot a szűkebb vezérszurkolói körrel, a szélesebb törzsszurkolói tagsággal (kb. 150 fő), a klub vezetőségével, esetleg jól mutatna majdani önéletrajzukban ez a tapasztalat. 

Feladat de komoly lehetőség is a fent leírt egyesületi és jégcsarnokban történő aktivitások szervezése, sikerre vitele. Szándékunkban áll az egyesületi tagsággal (annak frissítése után) juttatást megszavazni az elvégzett munka fejében.        

            Elvárások:

                                   -elkötelezettség a csíkszeredai jégkorong élet iránt

                                   -szervezői, esetleg vezetői tapasztalat (pl hallgatói szervezetben, stb)

                                   -jó kommunikációs, együttműködési, meggyőző képesség

                                   -legalább minimális adminisztrációs jártasság

                                   -ráfordítható idő

 A jelentkezést motivációs levéllel a hsc.fans@gmail.com címre várunk.

 A HSC Csíkszereda szurkolói közössége

35 komment

süti beállítások módosítása