HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Ezúttal könnyen ment

2013.04.03. 20:15 poraszabolcs

Nem várt könnyed sikert aratott a HSC Csíkszereda a román bajnoki döntő harmadik mérkőzésén, hazai környezetben, a Brassói Corona ellen. A csíki fiúk az elejétől a végéig kezükben tartották a mérkőzést.

 Mindkét oldalon több fontos hiányzó akadt, akik hiány rányomta a bélyegét a mérkőzés színvonalára a román bajnoki döntő harmadik felvonásában. A HSC Csíkszeredától a régebbi sérült Bíró O. és Hurtaj mellett ezúttal Szőcs is kidőlt a sorból. A túloldalon pedig Petres és Rawlik mellett Zsók sem játszhatott. Utóbbi játékost két órával a mérkőzés előtt tiltotta el a Fellebbviteli Bizottság a Hurtajjal szemben elkövetett szabálytalansága miatt. Itt megjegyezzük, hogy a Fegyelmi Bizottság nem látta kivetendőnek Zsók megmozdulását, de a csíki csapat vezetőség fellebbezése nyomán végül két mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

 A mérkőzést nagyon jól kezdte a hazai gárda, szemben az utóbbi találkozókkal, és már az első perctől fogva kezükbe vették az irányítást. A brassóiak csupán a negyedik perc végére tudtak egy veszélyesebb támadást felvezetni. Az ötödik percben viszont jött is a hazai találta, Fadrny szólója után, majd pár percre rá Molnár Zsolt növelte a hazai előnyt. A folytatásban valamelyest kiegyenlítődött a mérkőzés, de a helyzetek elmaradtak.

 A második játékrész elején újabb gólt szerzett a HSC. Moldován éles szögből leadott lövését Polc Molnár Zsolt elé pöckölte, aki nem kegyelmezett. A HSC „beindult”. Rendre komoly helyzeteket alakítottak ki Polc ketrece előtt, vagy épp szusszanásnyi időt sem hagytak a vendégeknek úgy beszorították saját harmadukba. A gól viszont csak a harmad végén jött. Újból a Moldován-Fadrny-Molnár Zsolt sor villogott és az utóbbi megszerezte a harmadik gólját.

 Az utolsó harmadot már csak a rend kedvéért is le kellet játszani. A vendég együttesen már a második harmadban látszott, hogy nagyon erőtlen így Gál Sándor mesternek sem volt mitől tartania. Több játékost pihenni küldött, Ruczuj is lehetőséget kapott. Ezen harmadot végül a felek 2–2-re hozták.

 A HSC teljesen megérdemelt győzelmet aratott, amihez kétség sem fért. Csütörtökön este 19 órától újabb meccs következik és ezúttal valószínű a brassóiak sem fogják ilyen olcsón adni a bőrüket főleg nem hazai pályán.

 Román bajnokság, 3. mérkőzés

HSC Csíkszereda – Brassói Corona 6–2 (2–0, 2–0, 2–2)

Gól: Fadrny (5., 53.), Molnár Zsolt (9., 22., 39.), Moldován (53.), illetve Fodor (49.), Basilidesz T. (57.).

A négy nyert mérkőzésig tartó párharc állása: Csíkszereda – Brassó 2–1.

 A további műsor: csütörtök: Brassó – HSC (19 órától); 5. mérkőzés, szombat: HSC – Brassó (14.30 órától); 6. mérkőzés, vasárnap, ha szükséges: Brassó – HSC (15.30); 7. mérkőzés, április 8., ha szükséges: HSC – Brassó (19 órától).

 Mestermérleg

Gál Sándor, a HSC edzője: „Örvendek, hogy sikerült nyernünk. Úgy gondolom, hogy egyértelmű volt a mérkőzés. Tőlünk is, és tőlük is hiányzott egy pár meghatározó játékos és ez a színvonal rovására ment. Amitől féltünk az az első harmad volt, de sikerült azt ezúttal behúznunk és onnantól kezdve már sokkal könnyebb dolgunk volt. Erre nagyon készültünk. Szőcs sajnos betegség miatt nem tudott játszani és kérdéses, hogy holnap pályára tud-e lépni.”

16 komment

süti beállítások módosítása