HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Pazar hangulat, fényes diadal

2013.03.03. 09:25 poraszabolcs

Az utolsó percekig izgulnia kellett a HSC Csíkszeredának a HC Érsekújvár ellen a MOL Liga elődöntőjének első mérkőzésén, de végül összejött a nagyszerű hazai győzelem.

 Nagy reményekkel várták a HSC Csíkszereda játékosai a HC Érsekújvár elleni Mol Liga elődöntő első mérkőzését. Szintúgy a hazai szurkolók, akik remek hangulatot teremtettek a Vákár Lajos Műjégpályán. A szurkolók a mérkőzés elejétől a végéig kitartottak és szó szerint a győzelembe hajszolták kedvenc csapatukat.

 Pedig a mérkőzés nem kezdődött valami fényesen, legalábbis hazai szempontból. A vendégek a második percben már megszerezték a vezetést egy óriási védelmi, illetve kapushiba után. A gól megfogta a HSC csapatát, de ahogy pörögtek a percek a hazaiak lendülete is úgy fokozódott. A másik kapuban viszont Krizan állt, aki lehúzta a rolót, így hiába volt több kecsegetető helyzet, azok kimaradtak.

 A második harmad vendég emberelőnnyel kezdődött, amit Mikhailov alig fél perc alatt gólra váltott. Újabb elkerülhető találat volt. A HSC ekkor sem tört meg. Gál Sándor tanítványai mentek előre becsülettel, de sok esetben a szerencse sem pártolt melléjük. A 34. percben viszont megtört a jég. Becze zseniális passzát Tranca akasztotta a felsőbe. Mámorban úszott mindenki. Az érsekújváriak viszont hamar lecsillapították a kedélyeket, 45 másodperc elteltével újabb gólt szereztek és visszaállították a kétgólos különbséget. A csíki csapat ekkor sem tört meg. Helyzetek sorozatát alakították ki, de azok kimaradtak. Majd egy kisebb verekedésre is sor került Bíró Tamás és Baron között, amiből az utóbbi jött ki rosszabbul, hiszen a HSC emberelőnybe került. Ekkor pedig megfordult a mérkőzés. A 37. percben Krizan is bebizonyította, hogy emberből van, és a kapitális hibáját követően Molnár Zsombor szépített, emberelőnyben, amivel visszahozta a hazai reményeket.

 A harmadik harmadban egy nagyon harapós csíki csapat érkezett ki a jégre. A hazai oldalról leültették Hurtajt és Mihályt az első sorból. Novak pedig Szőcsöt és Molnár Zsombort kapta párnak. Ezzel a húzással pedig a hazaiak mestere a négysoros játékról áttért a háromsorosra. Az eredmény hamar meg is lett, igaz a harmadik sor nevéhez fűződnek a gólok. A 43. percben Becze zseniális tört be Krizan ketrece elé és egy pazar góllal mattolta a szlovák hálóőrt. A vendégek összeomlottak. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a 46. percben, emberelőnyben sikerült gólt kapniuk. Becze lopott korongot a vendég kapu mögül, majd remekül tálalt középre a jól érkező Tranca elé, aki könyörtelen volt. A folytatásban a vendégek összekapták magukat és megpróbálták a lehetetlent, de még a kapuslehozatal sem segített rajtuk. Novak pedig az utolsó percben végleg eldöntötte a mérkőzést, amikor az üres kapuba talált be.

HSC Csíkszereda – HC Érsekújvár 5–3 (0–1, 2–2, 3–0)

Gól: Tranca (34., 46.), Molnár Zsombor (37.), Becze (43.), Novak (60.), illetve Barcák (2.), Mikhailov (21.), Mamonovs (35.).

 Gál Sándor, a HSC edzője: „A csapat ismét igazolta, hogy van tartása. A mérkőzés első felében nem nekünk állt a zászló, de hittünk benne, hogy meg tudjuk fordítani. A játék alapján pedig egyáltalán nem voltunk olyan hátrányba, mint amit az eredményjelző mutatott. Nagyot harcoltunk. Kicsit későre érkeztek a gólok. Ez a győzte mérkőzés ad egy plusz motivációt a holnapi mérkőzésre.”

 Robert Spisak, az Érsekújvár edzője: „Szép mérkőzés volt. Sajnos az utolsó harmadban elveszítettük a mérkőzést. Az utolsó harmadban igyekeztünk visszajönni a mérkőzésbe, több lehetőségünk is volt. A kapuslehozatal sajnos nem jött össze. Megyünk tovább. Holnap pedig remélem, hogy sikerül győznünk.”

                                                          Darvas Attila, a HSC sajtóreferense

23 komment

süti beállítások módosítása