HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Szubjektív tükör - egy kör után

2012.10.25. 13:32 poraszabolcs

A bajorországi kiruccanás után hétvégén ismét a MOL-ligában van jelenésünk, egy felettébb kemény hármas csatát kell megvívnunk a Miskolc, a Fradi és a Dunaújváros ellen. Csapatunk feje fölött Damoklész kardjaként lebeg a pontlevonás, amely ha életbe lép, ismét kapaszkodhatunk a rájátszást érő helyezésért.

De ez a jövő – én pedig az elmúlt másfél hónap történéseiről szeretnék elmélkedni a mindenkori szurkoló óhatatlanul is rózsaszínű szemüvegén keresztül. Ezért is szubjektív ez a tükör – mert általában az ember egy kör (feles) után még objektív.

Kezdődött azzal, hogy Hurtaj maradt, pedig mindenki a távozásáról beszélt. Nem tudom, mi bírhatta maradásra, de az eddigi teljesítménye alapján nem is érdekel. Csak így tovább! Novak, az elnyűhetetlen mókamester és Kozuch, a kiegyensúlyozott Kerberosz maradása tovább erősíthette bennünk azt a hitet, hogy nem futunk egy gyenge szezont. Varga és Skovira érkezése mintegy Hruby és Podstavek pótlására ideálisnak tűnt, hogy aztán rövid időn belül az idilli állapot véget érjen, és elkezdődjön kedvenceink vesszőfutása.

Az idénynyitó előtt, bár híján voltunk az edzőmeccseknek, joggal bizakodhattunk, hogy hazai pályán elkapjuk a ligaújoncot. Hát nem így történt. Az Újpest ellen ugyan hoztuk a kötelezőt (azóta már a lilák elleni meccsek sem ez a kategória), de két napra rá jött a brassói vereség és a két friss szerzemény lapátra tevése. Csóváltuk is a fejünket, de az edző és a menedzsment döntése visszavonhatatlan, utóbb a tények ismeretében pedig teljesen jogos volt. A változatosság kedvéért Érsekújvár hazai pályán is legyőzött bennünket, hogy aztán egy kínkeserves meccsen legyűrjük a Fradit, majd mindannyiunk meglepetésére bevegyük Dunaújvárost. Ez igen, csettintettünk, minden visszatalált a régi kerékvágásba, hétvégén macihúst eszünk. Ehhez persze Fodoréknak is volt egy-két keresetlen szavuk, nemhogy macihúst nem ettünk, két nappal később a Ferencváros is végrehajtotta azt a bravúrt, amit a MOL liga történetében még soha: győzött a Vákár Lajoson. Ennek már fele sem volt tréfa, szidtuk az edzőt, megtaláltuk a bűnösöket, követeltük a fejek hullását és ha Magyarország a tízmillió fociedző hazája, akkor nyugodtan mondhatjuk Szeredáról, hogy a negyvenezer hokiedzőé. Kiemelten igaz ez akkor, amikor döcög a szekér. És nem sejtettük, hogy csak ezután következik a fekete leves. Mert Brassónak ugyan visszavágtunk és a Kontinentális Kupa első körét is félgőzzel vettük, de jött a liga történetének eddigi legnagyobb port kavaró óvása, amit kinek-kinek a pártállása szerint nevezhetünk adminisztrációs bakinak, kommunikációzavarnak, csalásnak, nemtörődömségnek vagy egyszerűen emberi tévedésnek. Közben a szegény embert az ág is húzza klasszikus megállapítása mentén elkezdtek lesérülni játékosaink, kiváltképp a hátsó alakzat lett egyre foghíjasabb. Góga sérülése és Papp eltiltása után gyakorlatilag egyetlen védőpárunk maradt (Molnár Szabolcs és Kósa), akik mellé rég, vagy talán soha nem tapasztalt szerepkörben csatlakozott Szőcs és Péter Levi. Az elsőfokú ítélet csak színesítette ezt a hányatott periódust, ennek a hullámvasútnak az igazi paradoxonja mégis az, hogy amikor látszólag semmi sem klappol és a világ is összeesküdni látszik ellenünk, akkor kezdenek jönni az eredmények: sorozatban az Újpest, a Miskolc, Brassó és a DAB a szenvedő fél.

Hogy mi következik ezután? Nem tudom. A várhatóan mai döntéstől függetlenül egy óhajom van: szeretném viszontlátni az elkövetkezőkben is azt a harcos, önfeláldozóan játszó, taktikailag fegyelmezett és a lehetőségeihez képest a maximumot nyújtó csapatot, amelyet az elmúlt fordulókban láttunk. Remélem, a második kör utáni szubjektív tükröm nem a kulisszák mögötti történésekről és a kényszerű szerepcserékről fog szólni, hanem a jó, eredményes sportteljesítményről, amelyre a legkritikusabb szurkoló is csettintve mondja: "Ez jó mulatság, férfi munka volt!"

3 komment

Címkék: Címkék

süti beállítások módosítása