HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Vérszem vs küzdeni akarás

2012.01.03. 19:03 Bobo91

          Izgalmasan indult a “nagyok” csatája, a bukaresti alakulat otthon hagyta azt a formáját, amely a gyorsan bekapott gólokról szól. Erőteljes kezdés után a vendégcsapat magára öltötte a támadói öltönyét és hamar gól is született ennek eredményeképp: a fiatal Berdilă egy távoli lövéssel becsapta Ruczujt, aki, nem mellesleg, takarva is volt. A helyzet azonban hamar változott, emberelőnyös szituációt tudtak kihasználni a fiúk, egy gyönyörűen, a végletekig kipasszolgatott támadásra tette fel a pontot Mihály, Catrinoinak esélye sem volt a védésre. A továbbiakban sorozatosan a csíkiak rohamoztak, viszont a 4. perc utáni döntetlen állás durva játékot eredményezett, a kiállításokat azonban jól ki tudta védekezni a katonacsapat és nagyon veszélyes ellentámadásokat tudott kialakítani. Egy hasonló roham végén két idegenlégióssal is farkasszemet kellett nézzen a hazai kapuvédő, aki az elsőt még hárítani tudta. Viszont ami ezután Krugnak gyerekjáték volt, az Ruczujnak védhetetlen, az előny ismét a bukarestieké lett. A kemény játékba belefért még egy komolyabb kakaskodás az ellenfél cserepadja előtt, sőt, még egy lerepült fejvédő is az egy-egy elleni párharcok során. A sok két perces pihenők azonban nem eredményeztek változást, a könyörtelen belemenések nem maradtak el és nem titok kijelenteni, hogy sok esetben a vendégek voltak a lúdasok. 2 perccel a harmad vége előtt az ellenfél veszélyeztett, amelynek a levét a hazai gárda itta meg: Pisarenkonak sikerült bejuttatni a korongot a hálóba egy sokadik távoli lövés eredményeképp. (1-3)

          A mérkőzés következő harmadára teljesen más csapatok jottek ki a jégre, úgy látszott, az edzők le tudták nyugtatni a már elég nagy mértékben eldurvult kedélyeket. A 6. percben a sok támadás meghozta a várva várt eredményt, egy Novak-passzot vágott könyörtelenül a felső sarokba már második alkalommal Mihály. A szorosabb állás azonban ismét nem a tiszta játékot alapozta meg, igaz, legtöbbször a vendégkapu volt sortűz alá véve. A nagyszerű napot kifogó Podstavek már nem először került égető helyzetbe a kapu előtt, de a 14. percben ismét villant egy sort: végigszlalomozott a vendégek védelmén, az utolsó másodpercben pedig hajszálpontos passzt adott Pappnak, aki könyörtelenül visszaváltoztatta a kijelzőt egy számunkra barátságosabb” állásra. A 17. percben egy, ma nem sűrűn látott dolog történt, a hazai szurkolók örülhettek a vezetés megszerzésének! Az idei szezonban oly sokszor hiányolt Hurtaj-Novak összjáték végén a tavalyi pontkirály Catrinoi lábai között jutatta a lelassult pakkot a ketrecbe. (4-3)

          A záró akkord is tartogatott meglepetéseket és szokás szerint több alkalommal is kimaradt a kihagyhatatlan. A játékot sajnálatos módon tördelte a rengeteg kiállítás. A katonák nem adták fel, folyamatosan támadtak, sorozatban 5(!) emberelőnyös helyzetből sem tudtak többet kihozni, mint pár veszélyes akció, a könnyelmű Catrinoi pedig szinte gólpasszt adott a nagyon szemfüles Podstaveknek (a mérkőzés helyzete maradt ki). Megsűrűsödtek a kiállítások a meccs végére, hol egy hol, két játékos melegítette a büntetőpadokat, nem lehetett ép ésszel követni a bírók gondolkodásmódját, egy alkalommal perceken keresztül is állt a játék, a közönség ennek hangot is adott(…). A csíkiak sem tudtak kellően koncentrálni, kettős emberelőnyben a sok félresikerült passz nem hozta meg a gyümölcsét, még csak helyzetet sem eredményezett. Az időkérés lehetőségével is éltek a vendégek, azonban ez már kevésnek bizonyult, az állás már nem változott.

Győztünk, de egy dolog nyilvánvalóvá vált: kijelenthető teljes magabiztossággal, hogy egy bizonyos tekintetben hasonló lett az itteni hoki az orosz KHL-hez és az észak-amerikai első osztályéhoz. Hogy mi ez? Borul a papírforma, amint jégre lépnek a csapatok, bárki megszorongathat szinte bárkit, sőt, meg is verheti őket! A mérkőzés legjobbjai kétségkívül a kapusok lettek, nem lehetett egy ilyen összecsapást gól nélkül lehozni, de ez nem vesz el egyikük érdeméből sem semmit. Szerény meglátásom szerint -hazai oldalon- Podstavek amit ma összehozott, az eléggé meggyőzött engem, a játékosok közül ő alakított nagyon is maradandót, de ettől arrafelé ha valaki másképp gondolja, szabad a gazda! Szép volt fiúk! 

 

86 komment

süti beállítások módosítása