HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

A Román Kupát is magasba emelhették!

2011.01.30. 23:49 SportClub

  Brassó adott otthont a Román Kupa négyes döntőjének. A tegnapi nap mi és a házigazdák is 6-4-re diadalmaskodtunk a galaciak és bukarestiek fölött. A harmadik helyet ma meglepetésre a Galac szerezte meg 4-3-as Steaua elleni győzelmével. A tovább után képeket is láthatnak a döntőről.

  A meccs hangulatos felvezetéssel kezdődött, a székely himnuszt is sikerült elénekelni, igaz nem a legnagyobb csendben, de annál nagyobb hangerővel. A csapatok nem kockáztatnak, ezért egy-két komolyabb helyzeten és kiállításon kívül nem történik több. Mind a két csapat küzd, nagyon jó a hangulat a jégcsarnokban. Novak gondoskodik arról, hogy gól is szülessen az első húsz percben, két-három védőt is állva hagy a brassói harmadban, majd óriási gólt ragaszt a felsőbe, szépségdíjas találat.

  A második harmad elején nagyon szeretne egyenlíteni a Brassó, de Kozuch eszén nem tudnak túljárni. A 24. percben Becze a félpályánál kap korongot, meg is lódul egyedül, de visszahúzzák, amiért a bírók büntetőlövést ítélnek. Sajnos fiatal csatárunknak nem sikerül belőni, túl hosszan tolja meg a korongot a cselnél. Ezután a hazaiak előtt adódik egy komoly lehetőség, de kimarad. Kezdünk egyre jobban játszani, beszorítjuk az ellenfelet a saját harmadukba is. Azonban a 33. percben megszökik Antal és Kirichenko egy védővel szemben, előbbi az ukrán csapattársának passzol, aki Kozuch mellett megtalálja a rést, 1-1. Nem kell sokat várni a következő gólra sem, kettős emberelőnyből szerezzük vissza a vezetést Papp Szabinak köszönhetően, aki Sikorcin passzát a kapu torkából továbbítja a hálóba. Néhány másodperccel a vége előtt emberelőnyben Hurtaj lövésre szánja el magát, a korong meg is találja az utat Polc ketrecébe, 3-1 ide.

  Az utolsó játékrész harmadik percében nagyon nehéz helyzetbe kerülnek a házigazdák, hisz Bíró Ottó három gólosra növeli a különbséget a két csapat között. Úgy néz ki azonban, hogy a brassóiak feladják lélekben ezt a meccset, néhány veszélyes kapuralüvésük még van, de Kozuch ma szinte bevehetetlen. A végén visszaszámol a népes csíki szurkolótábor, és elkönyveli: egy hét alatt két kupa! Galaci részről Tankó veszi át a harmadik helyért járó elismerést, a hazaiaktól Adorján a második díjat, míg tőlünk Kósa emeli először magasba a kupát. Köszönjük fiúk ezt a szép estét, még egy kupa a tarsolyban, már csak egy célkitűzés van, ami teljesítésre vár. Szép volt fiúk! Hajrá Szereda!

   Brassói Fenestela 68 Corona - HSC Csíkszereda  1-4

Gólszerzők: Kirichenko illetve Novak, Papp, Hurtaj és Bíró Ottó

Más közölnivaló, hogy kedden és szerdán már hazai pályán lépnek jégre a fiúk a Steaua és a Galac ellen. A Steaua elleni meccsen ismét lesz 23. játékos, ez is licitálással dől el.

 

82 komment

süti beállítások módosítása