HTML

Hajrá Sport Club

A HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának szurkolói fóruma. Meccsbeszámolók, hírek és minden, ami kék-fehér.

Friss topikok

  • fazi73: @legea nr.216/2011 art.3: Ne haragudj haver de olyan szoveget kellene irni amit elobe es szemtol s... (2013.06.30. 07:28) Hruby jön! Novák megy?!
  • Kopitar King: @friczy: Csergő Zsolt áll a csíki belviszályok mögött, az egykor szebb napokat megélt bukaresti v... (2013.06.26. 07:17) Gyúrunk, vazze?!?
  • fazi73: @ando500: Nem tom hogy kinek az irasaval van bajod ha konkretan kifejtened le reagalhatna a “bunos... (2013.06.19. 21:21) Hírek
  • gionatan: bizony attol fugg hogy mikor es milyen jatekosokat igazolunkle.Belekell huzni!!!!!!!!!!!! (2013.06.13. 15:38) Kontinentális Kupa
  • Jégkorong: @HSC: „Nincs egyenisege” – érdekes egy személyiség…:) „nagykepuskodik a jatekosokkal” – nem csak ... (2013.06.11. 12:39) Hruby újra itthon!

Linkblog

HTML

Megnyertük-e?

2011.01.14. 21:34 SportClub

  Itthon rendezték a Mol Liga döntőjének első mérkőzését ma este 19 órától. A találkozót nagy érdeklődés övezte, megtelt a Vákár Lajos Műjégpálya, sőt még a lépcsőkön is tolongtak az emberek. És végre ismét a régi hangulatot idézte a mai szurkolás. A mérkőzés előtt a két éve elhunyt Antal Istvánért egy perces néma csendet tartottunk, majd elénekeltük a székely himnuszt, és kezdődhetett is a mérkőzés.

  Úgy látszik, hogy a fiúknak tényleg nagyon kellett a szurkolás, hisz elképesztően kezdtek, két perc alatt több óriási helyzetet alakítunk ki. A 3. perc elején négy négy ellen játszanak a csapatok, amikor Hruby mesteri passza után Sikorcin lóg meg ziccerben és nem hibázik, 1-0. Öt perc telik el, amikor Hurtaj korcsolyázik be a palánk mellett, a kapu hátánál átadja Novaknak, ő egyből a középen érkező Sikorcin elé tálal, aki második gólját is megszerzi magának és csapatának. A 17. percben Azari megy el egy az egyben, Hruby hátulról vetődik utána, a botjával a korongot találja el, de a fiatal újvárosi csatár elcsúszik, a bíró pedig büntetőlövést ítél. Ez nem okozott nagy fejfájást Kozuchnak, hisz Azari mellé lő. A harmad végén Moldován kiállítása után emberhátrányba kerülünk, de amikor még fél perc van hátra a játékrészből, a vendégek védelme hibázik, eladják a korongot, Hurtak lecsap rá és egy védővel a nyakán is nagyon szépen talál Lindström kapujába.

  A második felvonás nagyon gyengére sikerül, sokat hibázunk, az ellenfél pedig kegyetlenül kihasználja a hibáinkat. A 24. percben a játékosaink lemaradnak az újvárosi csatárokról, a pakk pedig Magosi-Macsweyn-Metcalfe utat ír le, az utóbbi ütőjéről pedig Kozuch hálójába landol. Alig tíz perc telik el a szépítő találat után, a saját harmadunkban eladunk egy korongot, erre Magosi csap le, a hátvédünk pedig nem tudja  őt megállítani, 3-2. Fellélegezhet a csapat a harmad végén, sőt nagyon is rájuk fér a pihenés, főleg fejben kell kicsit összeszedjék magukat a fiúk.

  Jön a harmadik harmad, ez kicsit magasabb színvonalú játékot hoz a másodiknál, de egyik csapat sem tud felpörögni annyira, hogy komolyabb veszélyt jelentsenek egymásra. Ebben a harmadban látszik igazán a mérkőzés tétje, kisebb kakaskodások is kialakulnak. Az 55. percben aztán - egy nagyon szépen vezetett akció elhalása után - Novak visszaszerzi a korongot a kék vonalnál, csuklóból megereszt egy lövést, a korong pedig a  finn kapus hálójában köt ki. Amint később kiderül, ezzel el is dől a meccs. Egy nagyon jó első harmad, egy gyenge második, valamint egy harcos harmadik harmad elég volt ehhez a teljesen megérdemelt győzelemhez. A játékosok és a szurkolók is kitettek magukért, és együtt sikerült elérni ezt a nagyon fontos győzelmet. Folytatás holnap ugyancsak 19 órától. Szép volt fiúk!

  HSC Csíkszereda - Dab.Docler  4-2

Gólszerzők: Sikorcin, Hurtaj, Novak illetve Metcalfe és Magosi

71 komment

süti beállítások módosítása